Life

Cum arată și câte kilograme are cea mai mare pisică din lume: “Toți o confundă cu un câine”

Cum arată și câte kilograme are cea mai mare pisică din lume. Felina aparține rasei Maine Coon și locuiește în Rusia. Stăpâna sa postează adesea imagini cu animalul de companie.
12.08.2022 | 10:40
Cum arată și câte kilograme are cea mai mare pisică din lume. Sursa foto: Instagram yuliyamnn/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Câte kilograme are cea mai mare pisică din lume, care aparține rasei Maine Coon. Este vorba despre o felină din Stary Oskol, în estul Rusiei.

Câte kilograme are cea mai mare pisică din lume

Yulia Minina a cumpărat pisica Maine Coon și i-a pus numele Kefir, inspirat după băutura cremoasă din lapte datorită blăniței de un alb imaculat a felinei.

ADVERTISEMENT

În prezent, felina din Rusia este considerată cea mai mare pisică din lume. Are o greutate de 13 kilograme la mai puțin de doi ani și crește în continuare.

Oamenii o confundă adesea cu un câine atunci când o văd, după cum a explicat stăpâna patrupedului, Yulia Minina.

ADVERTISEMENT

“Când vine cineva la noi acasă, toți o confundă cu un câine.”, a spus aceasta, potrivit publicației Mirror.

Recent, Yulia a postat un videoclip cu felina în timp ce stătea alături de fiica ei de doi ani, Anechka, care îi pregătea gustarea pisicii.

ADVERTISEMENT

“Un cuplu drăguț, Kefir și Anechka. Nu se plictisesc niciodată.”, a scris Yulia în dreptul clipului video. Internauții au remarcat faptul că pisica este la fel de înaltă ca fiica Yuliei.

Micuța adoră să-și petreacă timpul cu Kefir, care stă mereu alături de ea. Felina doarme lângă ea atunci când fetița se uită la desene animate, după cum se poate vedea în clipul respectiv.

ADVERTISEMENT

“Kefir e la fel de înalt ca Anechka. Se poate spune că sunt un cuplu/ Prietenie perfectă, cât de adorabil!/ Am crezut că era un câine”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de urmăritorii Yuliei.

Cea mai mare pisică din lume
Kefir, cea mai mare pisică din lume. Sursa foto: Instagram/ Colaj Fanatik

Un alt internaut a fost curios să afle cum reușește Yulia să curețe părul lăsat prin casă de Kefir, din moment ce are o blană atât de deasă.

Aceasta este nevoită să folosească “non stop” un robot aspirator pentru a strânge blănița felinei uriașe.

“Kefir este ca un copil afectuos și modest”

În general, copiii de doi ani cântăresc 10-12 kilograme, însă Kefir a depășit de mult această greutate.

Yulia a ajuns să considere felina ca fiind un al doilea copil. Kefir este în centrul atenției atunci când vin musafiri în casă și îi lasă pe oameni să-l mângâie.

“Nu numai că a crescut ca și înfățișare, dar a devenit mult mai inteligent și se comportă întotdeauna cu calm. (…) Kefir este ca un copil afectuos și modest.

Când prietenii și cunoștințele vin în casă, toată atenția este asupra lui și el se lasă de bunăvoie mângâiat”, a mai explicat Yulia Minina.

Felinele care aparțin rasei Maine Coon se dezvoltă până la vârsta de patru ani. Astfel, Kefir ar putea ajunge la dimensiuni și mai mari și a depășit deja de ceva timp toate pisicile din această rasă.

Pisicile din rasa Maine Coon sunt recunoscute pentru dimensiunile lor mari, dar și pentru blana groasă și părul lung. În plus, acestea iubesc foarte mult oamenii, le place să se joace cu aceștia și sunt foarte afectuoase.

Această rasă este originară din America de Nord, mai exact din statul Maine, SUA, de unde vine și denumirea.

Inițial, pisicile din rasa Maine Coon au fost apreciate pentru abilitățile lor de vânătoare, fiind supranumite și “uriașii blânzi”.

Pe 8 august a fost sărbătorită Ziua internațională a pisicii, dedicată acestor animale atât de iubite în toată lumea.

ADVERTISEMENT