News

Cum arată și ce face a doua soție a lui Dinu Patriciu! Sabina i-a dăruit regretatului afacerist cele două fete

Miliardarul român Dinu Patriciu a încetat din viață pe 19 august 2014, la 64 de ani, răpus de un cancer hepatic. În urma lui au rămas fetele Ana și Maria, care au moștenit cea mai mare parte a averii afaceristului.
31.10.2021 | 10:53
Singurii copii ai miliardarului Dinu Patriciu, decedat în 2014, sunt Ana și Maria, rezultați din căsnicia cu Sabina Roșianu
ADVERTISEMENT

Dispariția lui Dinu Patriciu, în august 2014, a surprins marele public, dar nu și pe cei apropiați afaceristului. Deși a încetat din viață într-o clinică din Londra, Dinu Patriciu apelase în decembrie 2012 la un transplant de ficat, efectuat într-o clinică din Milano.

Cu două săptămâni înainte de moartea lui Patriciu, jurnalistul Sorin Roșca Stanescu își vizitase prietenul la Londra. “Era foarte slăbit, își pierduse aproape cu desăvârșire masa musculară. Era hrănit cu proteine, cu perfuzii, vorbea destul de greu. Urma tot felul de tratamente din jumătate în jumătate de oră. Era însă foarte lucid, iar speranțele de viață erau de 25%”, a comentat la vremea respectivă cunoscutul ziarist.

ADVERTISEMENT

Medicul lui Dinu Patriciu, dezvăluiri despre gesturile afaceristului

Și medicul personal al miliardarului, Mihai Voiculescu, a dezvăluit la moartea lui Dinu Patriciu lucruri neștiute despre cel care făcuse avere din imobiliare, petrol și media.

“Mi-am luat la revedere când mi-a propus să vin la Londra, familia mi-a interzis naveta, săptămânal, dispăream câte o zi sau două, era înfiorător. Plecam din România cu avionul cu el, ne duceam numai noi știm unde, ne povesteam, prea frumos ca să risc să se strice tot printr-o greșeală a mea sau a lui”, a mărturisit medicul lui Patriciu.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte mulți bolnavi care au beneficiat de stenturi pe ficat cumpărate de el, dar cel mai impresionant lucru s-a petrecut la Milano. Îsi făcea controlul și mă vede că mă îmbrățișez cu un domn care îmi spune ”să știți că n-am banii să plătesc”. Dinu a auzit și zice ″te rog, pune pe factura mea″⁣. Când ne-am dus la casierie am rămas șocați: 18.000 de euro”, a rememorat medicul personal al omului de afaceri.

Ca și activitatea politică, unde s-a dovedit un membru important al PNL, dar și un susținător al Regelui Mihai, și viața sentimentală a lui Dinu Patriciu a fost una surprinzătoare și plină de evenimente.

ADVERTISEMENT

Dinu Patriciu a avut trei căsnicii și doi copii

Miliardarul a fost căsătorit de trei ori, cu Mihaela Lăzăroiu, cu Sabina Roșioru și cu Dana Patriciu. Prima consoartă a lui Patriciu, Mihaela, a fost studentă la Arhitectură, ca și afaceristul, cei doi căsătorindu-se la începutul anilor 70.

Căsnicia nu a durat prea mult, iar ulterior Mihaela s-a stabilit definitiv în Franța, unde s-a măritat cu scriitorul Bujor Nedelcovici. Și a doua soție a magnatului, Sabina, s-a mutat inițial în Canada după separarea de Dinu, survenită la începutul anilor 90.

ADVERTISEMENT

Devenită profesor la Departamentul Litere şi Ştiinţe Umane al Universităţii din Sherbrooke, Sabina s-a reîntors însă în Europa după moartea lui Dinu Patriciu, susținându-și moral cele două fete pe care le avea cu afaceristul, Ana și Maria.

A doua soție a lui Dinu Patriciu stă mai mult prin Grecia și Cipru

Îndrăgostită de cai, Sabina a trebuit astfel să-și vândă veritabila fermă pe care o avea în Canada înainte de revenirea în România. Câțiva ani, Sabina și-a luat în serios rolul de bunică, ocupându-se de Caroline (11 ani astăzi), nepoata pe care i-a dăruit-o fata cea mare, Ana.

Cum Sabina Patriciu este și proprietara unei case de vacanță lângă Salonic, a doua soție a miliardarului a preferat să rămână în Grecia, dar și în Cipru, o bună perioadă, fiind vizitată regulat de fetele ei și de prietenii apropiați.

”Nefumătoare și foarte mulțumită de mine. E nevoie de puțină disciplină ca să nu mănânc aiurea…Caut plăcere în altă parte, cum ar fi apa mării sau câmpuri cu lavandă și chiparoși, un miros îmbătător…fără molii”, s-a confesat recent Sabina unei prietene apropiate.

ADVERTISEMENT