Life

Cum faci să îți reziste machiajul vara. Trucuri esențiale ale unui make-up artist

Cum faci să îți reziste machiajul vara? Căldura și umiditatea de afară pot genera probleme. Un make-up artist a dezvăluit însă niște trucuri.
03.07.2023 | 09:49
Cum faci sa iti reziste machiajul vara Trucuri esentiale ale unui makeup artist
Cum faci să îți reziste machiajul vara. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum faci să îți reziste machiajul vara? Uneori poate fi dificil ca fondul de ten să nu dispară, iar rimelul să nu curgă. Totuși, există niște trucuri banale pe care ne putem baza și care au un efect neașteptat.

Cum faci să îți reziste machiajul vara

Mona Croitoru, make-up artist, Beauty Blogger și Advisor, a spus cum faci să îți reziste machiajul vara. Aceasta a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea Pastila de Frumusețe. Acolo, ea a prezentat niște trucuri interesante.

ADVERTISEMENT

Toată lumea vrea ca machiajul să reziste vara. Totuși, umiditatea din aer și căldura nu ne prea ajută. Există însă niște variante la care putem apela. Una dintre el este alegerea unor produse lejere care nu încarcă tenul. Cea de a doua este alegerea unor texturi rezistente la apă.

Un rimel rezistent la apă nu se mai întinde atunci când transpiri. De asemenea, un alt secret în reprezintă spray-urle speciale. Acestea sunt în general utilizate la machiajul profesional și au un rol esențial.

ADVERTISEMENT

Mai exact, ele controlează transpirația și țin sebumul sub control. Pot fi aplicate în doi pași, ca primer și apoi la final, sub formă de spray. În acest mod, uiți de griji, iar machiajul tău poate să reziste o zi întreaga vara.

”Când avem căldura aceasta pe perioada verii putem să mergem pe două variante. Produse lejere pentru a încerca să nu încărcăm deloc tenul, ori texturi waterproof (n.r. rezistente la apă) care sunt în principiu mai grele, dar rezistă mult mai bine la căldură, la transpirație.

ADVERTISEMENT

Au putere mare de acoperire, de exemplu mascara nu se mai întinde, așa cum se întâmplă atunci când aplici o mascara obișnuită și ni se ating genele și transpirăm. Deci aceasta ar fi versiunile pe care putem merge.

Mai există niște spray-uri speciale pe care le putem aplica. Un spray este mai mult pentru machiajul profesional, dar controlează, până la un anumit punct, transpirația. Practic inhibă transpirația la nivelul feței și ține sebumul sub control.

ADVERTISEMENT

Se aplică în doi pași – ca primer, adică dai la început, apoi, la final, are rol de sigilare. Practic machiajul stă între aceste două straturi și astfel te ajută să treci peste o zi călduroasă”, a spus Mona Croitoru.

Cum se aplică fondul de ten corect

La ce alte trucuri putem apela ca să ne reziste machiajul vara? Îngrijirea tenului este esențială. Astfel, înainte de a aplica fondul de ten, este bine să folosim produsele de care pielea noastră are nevoie. Indiferent de cât de bun e fondul de ten, dacă tenul e gras, atunci acesta nu va rezista.

Totodată, este important să nu ne grăbim. Mona Croitoru spune că după ce aplicăm un ser sau o cremă, ar fi bine să așteptăm măcar 5 minute. Produsele acționează, intră în piele, iar apoi putem aplica fondul de ten.

Contează și modul în care utilizăm pensula. Fondul de ten trebuie întins cu mișcări circulare. De asemenea, produsul trebuie împins foarte bine. La final se recomandă să optăm pentru o pudră care ”sigilează” practic machiajul ca să reziste vara.

ADVERTISEMENT
Tags: