Life

Cum îți poți menține creierul sănătos. Academicianul Leon Dănăilă a dezvăluit activitățile care îți pot schimba viața

Cum îți poți menține creierul sănătos? Academicianul Leon Dănăilă a dezvăluit activitățile care îți pot schimba viața în bine.
29.04.2024 | 16:41
Cum iti poti mentine creierul sanatos Academicianul Leon Danaila a dezvaluit activitatile care iti pot schimba viata
Cum îți poți menține creierul sănătos. Sursă foto: Pinterest, dc medical / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Academicianul Leon Dănăilă a spus cum îți poți menține creierul sănătos. Există mai multe activități care pot fi de mare ajutor în acest sens. Important este să le adăugăm în rutina noastră zilnică.

Cum îți poți menține creierul sănătos

Este important să avem grijă de creierul, dar și de organismul nostru. Sunt anumite obiceiuri care ne pot face destul de rău, în timp ce altele ne pot fi de mare ajutor și ne pot da o stare de bine.

ADVERTISEMENT

Academicianul Leon Dănăilă a dezvăluit cum îți poți menține creierul sănătos. Anumite obiceiuri, ori activități, pot să facă diferența la finalul zilei. Potrivit acestuia, există 7 stâlpi ai sănătății creierului.

Pentru unii pot părea niște lucruri banale, însă adevărul este că ei ne pot influența masiv viața, dar și gândirea. Astfel, pentru a-ți menține creierul sănătos, activitatea fizică, dar și mișcarea sunt cele mai importante. Iar acest lucru este valabil indiferent de vârstă, spune Leon Dănăilă. Pe lângă mișcare, contează ce facem și în ce manieră.

ADVERTISEMENT

Academicianul Leon Dănăilă a dezvăluit activitățile care îți pot schimba viața

Succesul și satisfacția pot face și ele diferența. Persoanele care nu au astfel de lucruri în viața lor devin mai depresive. De cealaltă parte, un succes ne poate face să devenim mai optimiști. Iar acest optimism susține imunitatea organismului și ne ferește de boli.

„Sunt cam 7 stâlpi ai sănătății creierului care au o importanță foarte mare. Printre aceștia se numără activitatea fizică, mișcarea. (…) Cu cât înaintezi în vârstă trebuie făcută, dar într-un ritm mai mic. Nu trebuie să impunem un ritm fiindcă odată cu vârsta apar și bolile cardiace.

ADVERTISEMENT

Succesele și satisfacțiile sunt foarte importante. Dacă în viață nu ai succese sau satisfacții, atunci, activitatea te face mai depresiv. Te face să nu mai devii atât de optimist. Iar optimismul are un rol foarte important în menținerea imunității organismului și te ferește de diferite boli.

Depresie poate să ducă la apariția cancerului. Sunt cercetări făcute experimental. S-a constat că oamenii depresivi fac cancer mult mai frecvent decât ceilalți”, a mai dezvăluit Leon Dănăilă, conform DC Medical.

ADVERTISEMENT

Leon Dănăilă a mai adăugat că somnul e foarte important de asemenea. Deși puține persoane se odihnesc atât cât trebuie, adevărul este că în timp ce dormim sunt eliminate toate substanțele metabolice care sunt nocive creierului.

Pe lângă asta, munca prea multă, stresul, dar și o alimentație incorectă ne pot face rău. Astfel, pentru a-ți menține creierul sănătos, este esențial să găsești un echilibru având în vedere acești 7 stâlpi extrem de importanți.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
"E vie? E vie?" Momentul în care jandarmii o găsesc pe Raisa moartă, în râpă. Copila avea urme de violenţă pe corp
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Veste mare pentru românii care merg la mare. Se deschide noua autostradă
Veste mare pentru românii care merg la mare. Se deschide noua autostradă
Încă un deces neaşteptat în Generaţia de Aur. Rămânem fără valori
Încă un deces neaşteptat în Generaţia de Aur. Rămânem fără valori
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela...
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela Lucuțar: „Un divorț nu e o înmormântare”