Life

Cum îţi transmite pisica, de fapt, că nu trebuie să te apropii de ea. Gestul banal la care să fii atent

Cum îţi transmite pisica ta că nu vrea să te apropii de ea. Ar fi bine să păstrezi distanța dacă o vezi că face acest gest banal!
22.09.2023 | 20:35
Cum iti transmite pisica de fapt ca nu trebuie sa te apropii de ea Gestul banal la care sa fii atent
Cum îţi transmite pisica că nu trebuie să te apropii de ea. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum îţi transmite pisica, de fapt, că nu trebuie să te apropii de ea. Poate fi furioasă în acele momente, iar acest gest banal poate să te anunțe.

Cum îţi transmite pisica că nu trebuie să te apropii de ea

Mișcarea rapidă a cozii la o pisică poate fi un semn că aceasta este agitată, iritată sau neliniștită. Pisica își poate mișca coada rapid pentru a-și exprima starea de disconfort sau pentru a avertiza că nu dorește interacțiune.

ADVERTISEMENT

Este important să respecți aceste semnale și să nu încerci să te apropii de pisică în acele momente. Apropierea în ciuda semnalelor de avertisment poate duce la un comportament agresiv din partea pisicii.

În general, atunci când observi că pisica își mișcă coada rapid sau are alte semne de agitație, cel mai bine este să-i acorzi spațiu și să-i permiți să se calmeze.

ADVERTISEMENT

Poți încerca să te apropii mai târziu, când pisica este mai relaxată și mai deschisă pentru interacțiune. Pentru a vedea aceste semnale, tot la coadă trebuie să fii atent!

Alte semne la care trebuie să fii atent când te joci cu o pisică

Pupilele mari pot indica stresul sau agitația. Dacă vezi că pupilele pisicii sunt dilatate, este posibil să nu fie în mood pentru interacțiune.

ADVERTISEMENT

Urechile orientate înapoi sau în lateral pot sugera că pisica se simte amenințată sau nesigură și nu dorește interacțiune.

Dacă pisica sâsâie sau mârâie, este un semn clar că nu dorește să fie deranjată sau atinsă.

ADVERTISEMENT

O pisică poate să lovească cu labele dacă simte că este prea aproape sau este deranjată. Aceasta este o avertizare clară că trebuie să te retragi.

Dacă pisica își ține coada în formă de semn de întrebare, cu vârful îndoit, poate fi un semn de curiozitate sau de joc. Aceasta poate indica interesul pentru ceva sau dorința de a explora.

ADVERTISEMENT