Life

De ce te mușcă pisica de picioare. Semnificația gestului e surprinzătoare

Care sunt cauzele pentru care pisica te mușcă de picioare. Înțelesul acestui comportament este unul de-a dreptul uimitor.
10.09.2023 | 14:32
De ce te musca pisica de picioare Semnificatia gestului e surprinzatoare
Care sunt cauzele pentru care pisica te mușcă de picioare. Înțelesul acestui comportament este unul de-a dreptul uimitor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce te mușcă pisica de picioare. Semnificația gestului e surprinzătoare. Ce spun specialiștii despre felinele care se numără printre cele mai drăguțe animale de companie. Ele sunt alături de oameni de peste 9.500 de ani.

Care sunt cauzele pentru care pisica te mușcă de picioare. Înțelesul acestui comportament este unul de-a dreptul uimitor

Care sunt cauzele pentru care pisica te mușcă de picioare. Înțelesul acestui comportament este unul de-a dreptul uimitor. Experții în psihologia animalelor ne spun care sunt motivele principale pentru care există aceste gesturi neplăcute.

ADVERTISEMENT

Excesul de energie și de entuziasm este unul dintre considerentele pe care stăpânii trebuie să le ia în calcul. Animalele de companie nu știu cum să gestioneze aceste stări și pot recurge la mici mușcături, chiar și când sunt fericite.

Un alt motiv este plictiseala. Instinctul de vânător cu care se nasc și care este specific fiecărei feline poate determina pisica să te prindă de picioare, mai ales atunci când ești în mișcare. E foarte important să-i dai atenție și să te joci cu ea când recurge la acest gest.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți cumpăra diverse jucării cu care să-i distragi atenția pisicii tale. Printre acestea se numără soriceii sau mingiile care sunt de mare ajutor și atunci când stăpânul felinei nu se află în locuință.

În cazul în care pisica te mușcă de picioare când dormi, atunci trebuie să fii atent la starea sa de sănătate. Felina poate da semne clare a unei stări de rău sau are un sentiment de amenințare. Asigură-te că nu are vreo rană, că nu e bolnavă.

ADVERTISEMENT

Pisica și sensul gestului de a mușca oamenii de picioare

Pisica și sensul gestului de a mușca oamenii de picioare poate face trimitere și la un comportament agresiv. Animalele de companie pot face asta dacă au probleme de socializare din perioada când erau mici sau un mediu care le stresează.

Gestul felinei poate fi în această situație o formă de autoapărare, motiv pentru care e bine să se apeleze la un medic veterinar sau un etolog felin. Aceștia îi vor ajuta pe stăpâni să afle care este sursa principală a agresiunii.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, oricare ar fi motivul pentru care pisica te mușcă de picioare e bine să verifici starea sa de sănătate. Animalele de companie au nevoie de multă atenție din partea stăpânilor, dar și atunci când oamenii nu sunt acasă.

ADVERTISEMENT