Life

Cum îți dai seama dacă pisica ta e nervoasă sau supărată. Gestul la care nu te-ai fi gândit până acum

Cum îți dai seama dacă pisica ta e nervoasă sau supărată. Acesta este gestul care poate să îți arate multe despre pisica ta.
31.07.2023 | 16:31
Cum iti dai seama daca pisica ta e nervoasa sau suparata Gestul la care nu teai fi gandit pana acum
Cum îți dai seama dacă pisica ta e nervoasă sau supărată. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama dacă pisica ta e nervoasă sau supărată. Aceasta face un gest din care tu poți să îți dai seama că nu este în cea mai bună stare.

Cum îți dai seama dacă pisica ta e nervoasă sau supărată

Primul lucru la care trebuie să ne uităm când vine vorba de pisica noastră sunt urechile. Acestea transmit foarte multă cu urechile, așa că și noi ne putem da seama dacă animalul e supărat sau nervos.

ADVERTISEMENT

Când are urechile în spate sau pe lateral, înseamnă că pisica este speriată sau nervoasă. Când pisica are urechile drepte înseamnă că aceasta este foarte atentă.

Atunci când pisica are urechile aplecate în față, aceasta este fericită sau arată că un anumit lucru din mediul înconjurător i-a stârnit interesul.

ADVERTISEMENT

Un alt indicator al stării de spirit al pisicii poate fi și coada acesteia. Când codița animalului este în sus înseamnă că pisica este bine dispusă.

Ce arată gesturile pisicii despre ceea ce simte

Un lucru pe care cu siguranță îl știu mulți oameni este că o pisică cu coada ridicată este nervoasă și ar fi mai bine să o lăsăm în pace.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă ai observat că pisica dă din coadă foarte repede, asemănător câinilor, trebuie să știi că în cazul lor nu este deloc un gest de bună dispoziție. Acesta arată mai degrabă că pisica este agitată și vrea să fie lăsată în pace.

Atunci când pisica stă cu coada între picioare se simte amenințată și crede că nu este în siguranță. Pisicile care sunt confuze cu lucrurile care se întâmplă în jurul lor dau din coadă încet.

ADVERTISEMENT

Un lucru pe care îl face pisica atunci când se simte în lagurul ei în alături de stăpân este când stă cu codița încolăcită în jurul corpului. Aceasta arată că are încredere în tine și este relaxată.

ADVERTISEMENT