News

Cum o să fie vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

14.12.2020 | 11:32
ADVERTISEMENT

Toată lumea se întreabă cum o să fie vremea de Crăciun. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni și aduce lămuriri cu privire la schimbările meteorologice din perioada respectivă.

Astfel, în intervalul 14 – 27 decembrie, meteorologii estimează o vreme, în general, mai caldă decât în mod obișnuit, pe toată suprafața României.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile nu vor fi însemnate și vor cădea sub formă de ploi slabe sau burniță.

Cum o să fie vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Banat

Vremea o să fie caldă în această perioadă, începând cu cea de a treia zi a intervalului de prognoză. Media regională a temperaturilor o să crească de la 6 grade – la început, până la 8 grade în perioada 16 -21 decembrie. Temperaturile vor scădea spre finalul ultimei săptămâni, situându-se la 5 și 6 grade. Pe timpul nopților, temperaturile se vor menține relativ constante în toată această perioadă, în jurul unei medii minime de aproximativ 2 și 0 grade. În data de 16 decembrie pot apărea ploi slabe, probabilitatea apariției acestora va crește după data de 21 decembrie.

Crișana

Vremea este mai caldă decât normalul acestei perioade, cu o medie maximă situată în jurul valorii de 8 grade. În primele două zile ale acestui interval, cât și spre finalul acestuia media maximelor o să fie puțin mai scăzută, de aproximativ 4 și 5 grade. Pe timpul nopților, media valorilor termice se va situa între -1 și 2 grade, cele mai ridicate valori vor fi la începutul perioadei de prognoză, iar cele mai scăzute, la sfârșitul acestuia. Precipitațiile au șanse mari să apară în jurul datei de 16 decembrie, constând în ploi slabe pe arii restrânse, și după data de 21 decembrie.

ADVERTISEMENT

Transilvania

În timpul zilei, în intervalul 14 – 27 decembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a anului și se va menține constant pe parcusul acestor două săptămâni de prognoză. Media temperaturilor maxive se va situa în jurul la 4 și 6 grade, cu ușoară tendintă de scădere spre sfârșitul acestui interval. În primele două nopți, termomentrele vor înregistra 1 și 2 grade, iar, în restul perioadei, temperarurile vor fi predominant negative, în jurul valorii de -3 și -2 grade. Pot să apară precipitații în jurul datei de 16 decembrie și după data de 21 decembrie.

Maramureș

La începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, vremea o să fie relativ caldă, temperaturile maxine fiind de aproximativ 4 grade. În medie, în perioada 16-21 decembrie, vremea o să fie deosebit de caldă, media maximelor din timpul zilei fiind de 6 și 7 grade. Pe timpul nopții, cele mai ridicate valori vor fi la începutul acestui interval, iar cele mai scăzute, la sfârșitul acestuia. Media lor este cuprinsă între -2 și 2 grade. Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 16 decembrie, iar după 21 decembrie posibilitatea apariției acestora, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ, este în creștere.

ADVERTISEMENT

Moldova

Pe parcusul întregului interval de prognoză, în general, media temperaturilor maxime o să fie apropiată celei normale din această perioadă, cu valori cuprinse între 2 și 5 grade. Cele mai mici valori se vor înregistra în perioada 16-21 decembrie și spre finalul celor două săptămâni. Pe timpul nopții, minimele vor fi cuprinse între -2 și 1 grad, cu posibilitatea înregistrării unor valori mai scăzute în perioada 22-25 decembrie.  Precipitațiile se vor semnala, trecător, în prima săptămână de prognoză, constând în burniță și ploi slabe, dar posibilitatea de apariție a acestora este în creștere în perioada 20-27 decembrie.

Dobrogea

În cea mai mare parte a acestei perioade, regimul termic va fi peste mediile specifice acestei perioade, atât pe timpul zilei, cât și al nopții. Media maximelor o să fie cuprinsă între 5  și 8 grade, cele mai ridicate valori vor fi în perioad 16-19 decembrie. Minimele se vor încadra între 2 și 4 grade, cu posibilitatea unor valori mai mici în perioada 22-25 decembrie. Precipitațiile, caracterizate prin ploi slabe, vor apărea în prima zi a intervalului, dar și temporar, în perioada 19-27 decembrie. În restul timpului, trecător, există posibilitatea apariției burniței.

ADVERTISEMENT

Muntenia

Primele două zile ale acestui interval vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie regională de 7/8 grade. În perioada 16-19 decembrie, valorile vor scădea până la 4/5 grade, iar a doua săptămână a prognozei va aduce temperaturi diurne medii, relativ constante, de 5/6 grade. Pe timpul nopții, nu se vor înregistra variații semnificative, minimele fiind cuprinse între -2 și 2 garde. Este posibilă întregistrarea unor valori mai scăzute în nopțile din perioada 23 -27 decembrie. În prima săptămână, se pot semnala precipitații sub formă de burniță și ploi slabe, trecător. Posibilitatea de apariție a acestora va crește între 20-27 decembrie.

Oltenia

În primele două zile, vremea o să fie caldă, media regională a maximelor se va încadra între 7/9 grade. În perioada 16-20 decembrie, media maximelor o să scadă spre valori de aproximativ 4 grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile medii din timpul zile se vor păstra relativ constante, în jurul de 5 și 6 grade. Pe timpul nopților, nu vor apărea variații semnificative, minimele fiind cuprinse între -1 și 1 grad. Valori mai scăzute pot să apară în nopțile din perioada 23-27 decembrie. În prima săptămână, se pot semnala precipitații sub formă de burniță și ploi slabe, trecător. Posibilitatea de apariție a acestora va crește între 20-27 decembrie.

La munte

În prima săptămână a acestui interval, vremea o să fie mai caldă decât în mod obișnuit, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 1 și 4 grade. Minimele se vor încadra între -4 și 2 grade. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată, valorile înregistrate în timpul zilei vor scădea spre -2 și 0 grade. Pe timpul nopților, mediile vor fi între -6 și -4 grade. Posibilitatea apariției precipitațiilor, slabe cantitativ – în general, este mai ridicată în intervalul 21-27 decembrie.

ADVERTISEMENT