News

Cât costă meniul de Paște la hoteluri și pensiuni. Turiștii au plătit și 2.000 de lei pentru 3 zile de cazare la mare

Turiștii care au preferat să petreacă Paștele în stațiunile de la munte sau de pe litoral au plătit și 2.000 de lei pentru trei nopți de sejur, cu masa inclusă
04.05.2024 | 20:22
Cat costa meniul de Paste la hoteluri si pensiuni Turistii au platit si 2000 de lei pentru 3 zile de cazare la mare
Prețuri la restaurantele de pe litoral. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ofertele pentru trei zile de Paște, vineri-sâmbătă-duminică și check-out luni, cu masa tradițională inclusă, la care se adaugă și unele băuturi variază de la peste 500 de lei de persoană pe sejur. Astfel, o familie de trei persoane a plătit în jur de 2.000 de lei pentru trei zile de cazare, în cazul unor condiții medii. Pe litoral, de exemplu, prețurile au pornit de la 1.000 de lei pentru o familie de trei.

Meniu de Paște pentru turiștii din stațiuni

Hotelurile și pensiunile de la munte și de pe litoral sunt pline cu turiști în minivacanța de Paște. Majoritatea celor care au ales să petreacă sărbătorile departe de casă au optat pentru ofertele cu masă inclusă, fiind oportunitatea perfectă de a scăpa de efortul și grijile pregătirilor de acasă.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă seara, cu doar câteva ore înainte de slujba Învierii, toate hotelurile și pensiunile sunt ocupate cu pregătirile de ultimă oră pentru masa tradițională de Paște pregătită pentru turiștii care au preferat liniștea stațiunilor de munte sau litoralul Mării Negre în locul cozilor de la supermarket.

„Colegii noştri îi vor aştepta cu ouă roşii, cozonac, drob, chiar la 12 noaptea. Iar pentru masa de mâine am pregătit miel la proţap, ciorbă de miel, drob şi tot ceea ce presupune masa de Paşte – cu cozonac, cu ouă”, a declarat, pentru Observator News, Sebastian Puznavă, managerul unui hotel de pe Valea Prahovei.

ADVERTISEMENT

„Suntem pregătiţi în totalitate pentru toată lumea. Mâine îi aşteptăm pe toţi în număr cât mai mare să servească preparatele specifice de Paşte”, a completat și Leonard Munteanu, ospătar la un restaurant.

Turiștii par fericiți să fi scăpat astfel de orele petrecute în bucătărie. „Mai bine, că acasă n-am mai făcut nimic. Am fugit ca să nu mai facem, da, da, da. Deci o să ne simţim foarte bine”, a declarat o turistă pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Prețuri mai mari pe litoral

Potrivit sursei citate, prețurile la cazare pe litoral pentru o familie de trei persoane au variat între 1.000 și 2.000 de lei pentru sejurul de Paște. Media plătită de turiștii care și-au rezervat dinainte concediu pentru minivacanța de Paște a fost de 1.400 lei.

Totuși, pe litoral, prețurile la mâncare au fost mai mari ca anul trecut. Pentru o ciorbă turiștii au trebuit să scoată din buzunar până la 80 de lei, iar pentru o pizza prețul variază între 50 și 120 de lei la unele restaurante. Pentru băuturi prețurile variază între 15 și 50 de lei.

ADVERTISEMENT

Totuși, patronii restaurantelor, în special cele de la munte, spun că principalele feluri căutate de către turiști rămân cele tradiționale. „Sarmale si papanaşi, care sunt cei mai căutati in România. Oric turist care vine întreabă în primul rând dacă sunt papanaşi”, a declarat Horia Huluban, administratorul unui restaurant din Maramureș.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Toți proprietarii din România vor fi expuși. Amenzile sunt fără precedent
Toți proprietarii din România vor fi expuși. Amenzile sunt fără precedent
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii