Marina Almășan a dezvăluit cum petrecea de Paște alături de fostul ei soț, Victor Socaciu. Vedeta povestește și cum plănuiește să sărbătorească anul ăsta, în exclusivitate pentru FANATIK.
Pentru Marina, la fel ca pentru majoritatea românilor, Paștele e prilejul ideal să fie înconjurată de oamenii ei dragi, fie că vorbim de copii sau alte rude ori prieteni pe care îi poartă în suflet.
Când vine vorba de sărbătoare, realizatoarea tv își amintește și de forfota filmărilor speciale de Paște. Spunem asta deoarece televiziunile se pregătesc din timp cu ediții inedite, iar pentru vedete e o perioadă destul de încărcată.
Ei bine, de la o vreme, așa cum ne-a mărturisit Marina Almășan, ritmul a mai scăzut chiar și la TVR, unde prezentatoarea realizează emisiunea „Rivalii”, la ”braț” cu Dan Helciug.
„Nu știu cum se face, dar eu mai mereu, în perioada Sărbătorilor de Paști (ca de altfel și a celor de Crăciun) am fost sufocată până peste cap de ediții speciale, realizate pentru TVR. Acum, e drept, ritmul a slăbit mult.
Înainte, televiziunea programa de Paști mari evenimente. Unele dintre ele erau live – gen “Ziua Porților Deschise” sau concerte live, în curtea sau în studiourile TVR. Pentru toate astea munceam pe rupte cu o lună în avans.
Prin urmare, sărbătorile mă aflau epuizată și fericită că mă pot bucura de o zi-două de liniște și de bunătățile preparate mai mereu de alții”, a declarat Marina Almășan, pentru FANATIK.
Prezentatoarea de televiziune a revenit și a spus că nu tot timpul se întâmpla doar să se pună la masă. Au fost și cazuri în care Marina Almășan era o adevărată masterchef! La casa de vacanță de la Cornu a petrecut unele din cele mai frumoase sărbători. Se întâmpla când era cu Victor Socaciu, iar copiii ei erau mici.
„Mint: când eram cu Victor și copiii erau mici, bucătăream și eu, mai ales în anii “norocoși” în care fix de Paști eram liberă și ne mutam cu toții, cu cățel și cu purcel, la casa de vacanță de la Cornu. Acolo, cot la cot cu mama și având-o pe Marinuș prin preajmă “adu’ aia, dă aia, gustă dacă e destul de sărat” etc).
Coceam cozonaci, vopseam ouă. Transformam mielul în friptură, ciorbă și drob. În acest timp, tata, împreună cu cei doi Victori jucau șah – sportul predilect al familiei noastre.
De vreo cațiva ani Paștele, din punct de vedere profesional, Paștele se împachetează în câte o ediție specială filmată cu mult timp înainte. Așa că, de sărbători, îmi permit să evadez din perimetrul meseriei si să mă lipesc de oamenii speciali din viața mea, fie ei copii, rude, prieteni apropiati.
Am petrecut sărbătorile pascale în diferite colțuri de lume, dar și la noi, la țară (îmi amintesc ce de bunătăți tradiționale făcea, pe vremuri, Margareta, în vârf de munte, la Gornovița)”, a dezvăluit Marina Almășan despre cum petrecea Paștele cu Victor Socaciu, pentru FANATIK.
Prezentatoarea de la TVR 2 ne-a mai spus și ce plănuiește să facă anul ăsta de Paște. Și-a pregătit din timp ”terenul”, iar cozonacul și mielul nu vor lipsi de pe masă.
„Anul acesta, având în vedere că generația tânără este împrăștiată prin lumi pe care nu le paște… Paștele, am răspuns invitației unor prieteni pentru care sarbătorile coincid cu un eveniment personal.
Astfel că vom ciocni ouă roșii (pe care le voi duce cu mine). Vom gusta cozonac românesc pe alte melaguri. Iar mielul ce va sfârâi în cuptor va fi “vorbitor de limbi străine”!
Asta nu înseamnă însă că nu voi apuca să-mi îmbrățișez, la plecare, părinții, să le umplu frigiderul cu cele pregătite de mine chiar ieri, de 1 Mai și să le transmit cadourile de Iepuraș, cu indicația fermă “A se deschide în ziua de Paști!”. Mă îndoiesc că vor avea răbdare, căci bunicii, de multe ori, se poartă precum niște copii!”, ne-a mai povestit Marina Almășan.