Life

Cum poți avea propria grădină de legume. Nu contează dacă stai la bloc. Primăria îți dă spațiu și te costă câțiva lei pe lună să mănânci legume crescute de tine

Există un oraș din România unde poți avea propria grădină de legume. Nu contează dacă stai la bloc și te bucuri de multe avantaje.
15.03.2024 | 16:00
Cum poti avea propria gradina de legume Nu conteaza daca stai la bloc Primaria iti da spatiu si te costa cativa lei pe luna sa mananci legume crescute de tine
Orașul important din România în care poți avea propria grădină de legume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un oraș important din România poți avea propria grădină de legume. Nu contează dacă stai la bloc sau la curte. Aici, primăria îți dă spațiu și te costă numai 700 de lei pe an să mănânci legume crescute de tine.

Orașul important din România în care poți avea propria grădină de legume

Prețurile pentru legume și fructe au tot crescut în România odată cu inflația. Astfel, nu puțini sunt românii care stau la curte și au ales să cultive anumite soiuri chiar în ograda lor. Ce fac însă cei care stau la bloc?

ADVERTISEMENT

Într-un mare oraș din România, primăria îți dă spațiu să îți faci propria grădină cu legume. Te costă doar 700 de lei pe an să mănânci legume crescute de tine. Unde se întâmplă asta și care sunt condițiile?

În Timișoara, autoritățile le oferă cetățenilor posibilitatea să mănânce legume crescute chiar de ei. Astfel, poți avea propria grădină de legume în oraș. Și poți să plantezi și flori, nu doar legume.

ADVERTISEMENT

Ce avantaje au locuitorii din Timișoara

Proiectul derulat în Timișoara le oferă celor interesați de grădinărit un teren cu o suprafață de 25 de metri pătrați, parcelat, delimitat, cu acces la apă pentru stropit, dar și cu un sistem de supraveghere video.

Terenul poate fi închiriat pentru doar 700 de lei pe lună, iar pasionații de grădinărit se bucură de o mulțime de avantaje. Nu doar că poți să îți faci propria grădină cu legume, dar te poți bucura și de o gamă largă de flori alese de tine.

ADVERTISEMENT

Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina de Facebook ”Grădina Urbană”.  Startul programului s-a dat deja începând cu luna martie, iar regulile sunt unele cât se poate de simple.

”Începând din luna martie a anului 2024 timișorenii au posibilitatea de a avea propria grădină la doi pași de Timișoara. Proiectul Grădina Urbană naște pentru a îmbunătăți calitatea vieții și pentru a te pune în contact cu natura, devenind un adevărat laborator social, multifuncțional.

ADVERTISEMENT

Grădină urbană este soluția ideală dacă locuiești în oraș, dar ai vrea să cultivi un mic teren pe care să produci legume, plante aromatice sau flori, la fel ca la țară”, se arată în anunțul postat în mediul online.

Astfel, orice persoană din Timișoara interesată de acest program, poate opta pentru el. La Grădina Urbană există și acces pentru mașină, dar și o parcare generoasă. Drept urmare, cetățenii poate cultiva aici plante și legume și le pot supraveghea oricât doresc.

ADVERTISEMENT