News

Cum poți câștiga din imobiliare, în București. Investiția care costă puțin, dar aduce bani frumoși

Cum poți câștiga din imobiliare, deși nu ai posibilitatea de a investi prea mulți bani? Ce aleg investitorii din București?
05.12.2023 | 07:33
Cum poti castiga din imobiliare in Bucuresti Investitia care costa putin dar aduce bani frumosi
Cum poți câștiga din imobiliare. Foto (descriptiv) Moovick.com
ADVERTISEMENT

Cum poți câștiga din imobiliare, în București. Cei care vor să investească bani în acest sector, pot obține destul de repede profit, având în vedere că, în ultimii ani, piața imobiliară este atât de ofertantă.

Cum poți câștiga din imobiliare, în București

De ceva vreme, investitorii s-au orientat către achiziția studiorilor, care sunt alese în defavoarea garsonierelor. Specialiștii spun că un studio poate fi mult mai spațios și modern. În plus, profitul poate fi mai mare pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Cei care cumpără un studio care încă nu este finalizat, fiind în proiect, nu sunt nevoiți să investească sume colosale. De exemplu, poate fi achiziționat cu 50.000 – 60.000 de euro, iar cu finisaje prețul ajunge undeva la 70.000 de euro, notează Observator.

Având în vedere că nici pentru a mobila un studio nu e nevoie de foarte mulți bani, bucureștenii consideră că este o investiție bună. Este și cazul Aureliei Cernăianu, care spune că a analizat cu atenție piața înainte de a face pasul de a investi într-un studio din zona de nord a Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

„O casă îţi aduce un plus. E ceva palpabil, adică banii ţinuţi într-o bancă reprezintă doar o hârtie, pe când aici poţi să te joci puţin cu imaginaţia /taie/ şi piaţa e foarte ofertantă pe zona asta”, a transmis Aurelia Cernăianu, investitor, potrivit sursei citate.

Un studio este profitabil și prin prisma faptului că întreținerea nu costă foarte mult. În plus, chiria trece de 400 de euro, ceea ce înseamnă că investiția poate aduce profit destul de rapid proprietarilor.

ADVERTISEMENT

Studiourile au suprafețe între 36 de mp utili până la 42 de mp, iar unele au și balcon. În acest an, cele mai multe investiții pe piața imobiliară au fost făcute în luna ianuarie, conform datelor prezentate de Observator.

Proprietarii sunt nevoiți să plătească impozitul la vânzarea pe locuințe

Amintim că în anul 2023, a fost eliminat plafonul neimpozabil pentru cei care au locuințe la vânzare. Măsura se aplică atât pentru investitori, cât și pentru românii care vor să își vândă propria locuință.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre două cote de impozitare. Acestea se calculează în funcție de perioada de timp în care proprietarul a deținut locuința respectivă. Există câteva excepții, precum cazurile în care dreptul de proprietate e dobândit prin donație între rude.

 

ADVERTISEMENT