Life

Cum poți cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. Trucurile secrete pe care companiile ariene nu vor să le știi

Cum poți cumpăra cele mai ieftine bilete de avion? Există niște trucuri secrete pe care companiile ariene nu vor să le știi.
30.07.2023 | 10:00
Cum poti cumpara cele mai ieftine bilete de avion Trucurile secrete pe care companiile ariene nu vor sa le stii
Cum poți cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sigur te-ai întrebat și tu măcar odată cum poți cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. Află că există niște trucuri secrete pe care companiile aeriene nu ți le vor spune niciodată. Dacă le-ai cunoaște, cu siguranță ai economisii mai mulți bani.

Cum poți cumpăra cele mai ieftine bilete de avion

Înainte de a afla cum poți cumpăra cele mai ieftine bilete de avion, află că cea mai importantă este ziua în care pleci. În funcție de destinația aleasă, în anumite zile din săptămână, prețurile sunt cu mult mai mari.

ADVERTISEMENT

Cei de la vola.ro au publicat un raport, în care oferă câteva trucuri interesante prin care poți cumpăra bilete de avion extrem de ieftine în destinațiile mult dorite. În primul rând află că cele mai scumpe bilete de avion le găsești miercuri și joi.

De cealaltă parte, cele mai ieftine bilete de avion se găsesc duminică și sâmbătă. Ziua de marți ar fi la rândul ei cea mai ieftină zi din săptămână, dacă vrei să pleci singur, mai arată sursa citată. “Dacă aveţi în plan să faceţi vreo rezervare de zbor, ar fi bine să fie efectuată în timpul weekendului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cea mai ieftină zi în care puteţi zbura este marţea, în cazul în care călătoriţi singuri, şi sâmbăta, în cazul în care călătoriţi cu cel puţin o persoană”, se menţionează în comunicatul transmis de Vila.

Cât costă cele mai ieftine bilete de avion către Grecia în luna august

Spre exemplu, un zbor din București către Roma, Italia, în prima parte a lunii august, costă într-o zi de marți 89 de lei. Același bilet costă într-o zi de vineri 213 lei. Iar un alt exemplu poate fi un zbor din București către Barcelona, Spania, tot în prima săptămână din luna august. Achiziționa marți, acesta costă doar 326 lei.

ADVERTISEMENT

Dacă biletul este achiziționat joi, însă prețul este de 435 lei. Iar diferențe similare regăsim și pentru zborurile din Grecia. Un zbor din București spre Atena costă marți, în a doua săptămână din luna august 296 de lei. De cealaltă parte, vineri prețul este de 425 de lei.

Ce alte trucuri mai trebuie să știi? Dacă vrei bilete ieftine de avion află că trebuie să le achiziționezi din timp. Compania spune că recomandat ar fi ca biletele să fie achiziționate cu cel puţin 30-45 de zile în avans. În caz contrar, acestea pot fi chiar și duble la preț.

ADVERTISEMENT

Trucuri pe care companiile aeriene nu le spun niciodată

“Dacă le rezervaţi cu mai puţin de 30 de zile înainte călătoriei, s-ar putea să fie mai scumpe cu până la 60%”, arată sursa citată. Un alt lucru important de știut dacă vrei cele mai ieftine bilete de avion este legat de bagaj.

Dacă pleci pentru o perioadă scurtă, evită să iei un bagaj de cală. Acesta crește semnificativ prețul pentru un bilet de avion. Tocmai din acest motiv, este recomandată o atenție sporită la anumite linii aeriene.

Sunt zboruri care oferă un bagaj de mână, dar și oportunitatea de a aduce un rucsac ori o geantă. În acest mod, poți scăpa de situația în care ești nevoit să plătești pentru un bagaj de cală.

Iar un alt lucru esențial este legat de promoții. Acestea trebuie urmărite atent pe fiecare site al companiei aeriene preferate. Sunt momente în care prețurile mici sunt destul de multe, așa că oricine are de unde alege.

ADVERTISEMENT