Cum poți reduce consumul lunar de energie. Metoda banală care diminuează factura la curent. Descoperă cum îți pot asigura confortul locuinței fără a fi nevoie să scoți bani mulți din buzunar de fiecare dată.
În ce fel poți micșora consumul de energie electrică. Pontul simplu care reduce simțitor factura la curent în fiecare lună. E foarte important să ai grijă de consumul de energie prin acțiuni care sunt la îndemâna tuturor.
Lucrurile sunt cât se poate de simple, însă de multe ori nu le luăm în calcul. Specialiștii ne îndeamnă să evităm risipa prin înlocuirea becurilor clasice cu cele de tip LED. Acestea consumă de până la 5 ori mai puțin decât cele normale.
De asemenea, ar fi bine să îți adaptezi gradul de iluminare la nevoile tale pentru a putea economisi energie electrică. Bazează-te mai mult pe energia naturală și dacă nu se poate asta, atunci optează pentru iluminarea camerei cu ajutorul unui variator electric.
Totodată, factura la lumină va fi mai mică și dacă se apelează la corpuri de iluminat cu senzori de mișcare. Acestea reprezintă o modalitate eficientă de a economisi energie, mai ales atunci când nu ești în încăperea respectivă.
Consumul lunar de energie electrică scade și în momentul în care sunt scoase din priză toate încărcătoarele atunci când nu sunt folosite. Deconectează de la priză laptopul, telefonul mobil sau tableta dacă sunt încărcate complet.
În plus, specialiștii recomandă să nu lași aceste dispozitive conectate la curent pentru a nu te supune unor riscuri majore. Poți proceda în acest fel și cu electrocasnicele, cum ar fi cuptorul cu microunde sau cel electric.
Mașina de spălat, aerul condiționat și televizorul pot fi scoase din priză după ce au fost folosite. Cel mai bine ar fi să optimizezi consumul de energie electrică folosind modul de economisire al aparatelor electrice.
De asemenea, evită utilizarea modului stand-by. Frigiderul poate consuma mai mult dacă este amplasat lângă cuptor sau calorifer. Setează aparatul la o temperatură între 1 – 4 grade Celsius, iar congelatorul la -18 grade Celsius.
Mai mult decât atât, poți evita consumul inutil de energie electrică și apă, pornind mașina de spălat numai atunci când este plină cu haine. În felul acesta, o familie poate economisi până la 11.000 litri de apă pe an.