Life

Greșeala uriașă pe care o fac foarte mulți români. Cum poți reduce semnificativ prețurile facturilor de energie

Greșeala imensă pe care o fac foarte multe persoane din România. Chiar dacă pare banal, poate crește semnificativ factura la energie.
08.02.2024 | 19:33
Greseala uriasa pe care o fac foarte multi romani Cum poti reduce semnificativ preturile facturilor de energie
Greșeala care îți poate afecta factura la energie. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mulți români se confruntă în această perioadă cu problemele financiare, iar facturile mari la energie nu fac decât să alimenteze stresul. Tocmai de aceea, este important să se afle care este greșeala majoră care umflă facturile.

Greșeala care mărește factura la energie. Așa vei putea face economie

Tot mai mulți români încearcă să facă economie și să evite facturile mari la energie electrică. Există mai multe metode, iar una dintre ele este chiar nebănuită și puțini oameni o iau în calcul.

ADVERTISEMENT

Astfel, chiar dacă ar putea părea că nu există nicio legătură între prețul plătit la finalul lunii și frigider, experții spun că un factor esențial este curățarea periodică a aparatului din bucătărie.

Murdăria depusă pe rafturi, precum și gheața din congelator, contribuie la degradarea rapidă a alimentelor, lucru care contează extrem de mult atunci când tragi linie și vezi câți bani ai de dat.

ADVERTISEMENT

În plus, o greșeală pe care o fac mulți oameni fără să știe este că nu curăță un anume loc din frigider. Dacă este menținut în permanență curat, atunci factura la energie va fi și ea mai mică.

Cum se curăță corect frigiderul

Mai exact, în zona din spate a aparatului sunt poziționate serpentinele de răcire, pe care foarte mulți români le ignoră categoric. Însă, aceste componente sunt importante atât pentru funcționarea optimă a frigiderului, cât și din punct de vedere al consumului.

ADVERTISEMENT

Acest accesoriu, în cazul în care este plin de praf, face ca frigiderul să consume mai mult curent. Ba mai mult decât atât, este foarte posibil ca acesta să se strice mult mai repede decât în mod obișnuit.

Atunci când serpentinele de răcire sunt murdare și prăfuite, frigiderul funcționează la o capacitate mai mare pentru a menține temperatura scăzută în interior, ceea ce face ca factura la energie să fie mai mare.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, experții recomandă curățarea temeinică a frigiderului, atât în interior, cât și în exterior, nu doar pentru a menține igiena, dar și pentru a economisi bani.

ADVERTISEMENT