Life

Cum e bine să folosești, de fapt, mașina de spălat ca să reduci factura la energie electrică. Puțini știu acest truc genial

Metoda simplă cu ajutorul căreia mașina de spălat rufe va consuma mai puțină energie. Vei plăti o factură mai mică la curent.
07.01.2024 | 11:25
Cum e bine sa folosesti de fapt masina de spalat ca sa reduci factura la energie electrica Putini stiu acest truc genial
Metoda simplă cu ajutorul căreia mașina de spălat rufe va consuma mai puțină energie. Vei plăti o factură mai mică la curent. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum e bine să folosești, de fapt, mașina de spălat ca să reduci factura la energie electrică. Puțini știu acest truc genial. De acum înainte costurile se vor reduce simțitor, fără să renunți la obiceiurile tale zilnice.

Metoda simplă cu ajutorul căreia mașina de spălat rufe va consuma mai puțină energie. Vei plăti o factură mai mică la curent

Metoda simplă cu ajutorul căreia mașina de spălat rufe va consuma mai puțină energie. Vei plăti o factură mai mică la curent. Dacă obișnuiești să bagi haine des la spălat, atunci trebuie să cunoști aceste informații!

ADVERTISEMENT

Gospodinele consideră că temperaturile ridicate sunt cea mai bună soluție pentru a dezinfecta obiectele vestimentare. Ei bine, nu este nevoie să se folosească temperaturi de 90 de grade Celsius pentru că funcționează de minune și cele mai mici.

Și unde mai pui că o temperatură ridicată înseamnă de cele mai multe ori că rufele sunt spălate cu apă caldă și de aici și costurile ridicate la energie electrică. O soluție care scade prețul facturii este folosirea unui dezinfectant natural.

ADVERTISEMENT

Oțetul alb este ideal în această situație pentru că ajută la menținerea culorilor în țesături. Mașina de spălat rufe nu va consuma mult nici atunci când sunt folosite dezinfectante pe bază de ulei de pin. Ele sunt eficiente atât în apă caldă, cât și în apă rece.

Acestea trebuie folosite neapărat încă de la începutul ciclului de spălare. Au efect antibacterian și mai mult decât atât, oferă un miros plăcut care persistă un timp îndelungat chiar dacă rufele sunt uscate în aer liber.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă metodă care funcționează atunci când vrei să reduci factura la energie electrică este bazată pe uleiuri esențiale organice. Dacă nu sunt diluate au proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice și pot împrospăta hainele.

Cum poți reduce factura la energie electrică

Specialiștii sunt de părere că o factură la energie electrică poate fi redusă considerabil dacă se spală la 30 de grade, în loc de 60 sau 90. E suficient pentru igiena aparatului dacă este rulat o dată pe lună la 60 de grade.

ADVERTISEMENT

În felul acesta vei economisi 50 kWh, notează eon-romania.ro. E bine să folosești programul Eco, dacă aparatul are această funcție. Acesta folosește mai puțină apă și numai jumătate din energia necesară unui program normal. De această dată vei economisi circa 60 kWh.

E important să cureți regulat filtrul de scame și să eviți programul de prespălare. Mașina de spălat rufe se pornește doar cu încărcătura completă de rufe murdare. Cuva nu trebuie să fie nici goală, dar nici prea plină.

ADVERTISEMENT