Life

Cum poți să descoperi dacă ai telefonul spionat. Metodele simple prin care poți să-ți protejezi smartphone-ul

Cum poți să descoperi dacă ai telefonul spionat? Iată doar câteva metode simple prin care îți poți proteja smartphone-ul.
09.09.2023 | 17:00
Cum poti sa descoperi daca ai telefonul spionat Metodele simple prin care poti sati protejezi smartphoneul
Cum poți să descoperi dacă ai telefonul spionat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi cum să descoperi dacă ai telefonul spionat? Există mai multe semne care îți pot confirma acest lucru. Dacă le observi, cel mai bine ia măsuri și utilizează metode simple pentru a fi în siguranță.

Cum poți să descoperi dacă ai telefonul spionat

Când vrei să descoperi dacă telefonul tău este spionat, uite-te în primul rând la consumul de baterie. S-ar putea ca bateria telefonului tău să nu mai țină cum era odată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă telefonul tău are are probleme la închidere, acesta ar putea fi un semn că este ascultat. Atunci când oprești telefonul, verifică dacă lumina de fundal rămâne aprinsă chiar și atunci când telefonul este oprit sau dacă încercările de închidere eșuează cu totul. Oprirea sau repornirea aleatorie reprezintă un alt semn de probleme.

Totodată, mai există și anumite aplicații prin care telefonul tău este spionat. Tocmai din acest motiv, mai bine ești atent la ce instalezi, dar și cât de sigure sunt. Dacă ai descoperit că ai telefonul spionat ce faci mai departe?

ADVERTISEMENT

Cei de la pcmag.com vin cu niște sfaturi utile. Fie că ai fost victima spionajului sau nu, este bine să faci aceste lucruri pentru siguranța ta. În cazul în care te temi că telefonul tău ar putea fi ascultat, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l oprești și să-l pui pe modul avion.

Acest lucru va întrerupe accesul hackerului la telefon de la distanță, deoarece dezactivează utilizarea datelor celulare și a Wi-Fi. Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci dacă iei în calcul că ai telefonul spionat este să te uiți la aplicații.

ADVERTISEMENT

Caută prin lista de aplicații și dezinstalează tot ce nu recunoști. De asemenea, poți verifica setările bateriei dispozitivului pentru a vedea ce programe consumă cea mai multă energie.

Metodele simple prin care poți să-ți protejezi smartphone-ul

Și protecția antivirus poate fi o alegere corectă. Într-adevăr, costă, însă măcar știi că smartphone-ul tău este în siguranță. Iar un alt lucru pe care trebuie să îl faci este să îți actualizezi dispozitivul în mod regulat.

ADVERTISEMENT

Specialiștii mai spun și că un VPN bun te poate ajuta să îți ascunzi locația de oricine încearcă să te urmărească. Totodată, dacă mai crezi că telefonul tău este spionat, ia măsuri de securitate suplimentare pentru a preveni alte atacuri.

Utilizatorii de iPhone au la dispoziție Lockdown Mode, care poate fi activat în Settings > Privacy & Security > Lockdown Mode pentru a dezactiva anumite funcții. Utilizatorii de Android se pot înscrie în Programul de protecție avansată al Google.

Și resetarea telefonului ajută. Dacă toate celelalte eșuează, încearcă o resetare totală din fabrică a dispozitivului. Asta înseamnă că se va șterge orice program care ți-a infectat telefonul. Important este să ai copii de rezervă pentru datele de pe telefon În caz contrar, dincolo de programele șterse, s-ar putea să pierzi și alte lucruri importante de pe el.

ADVERTISEMENT