Life

Aplicațiile banale prin care telefonul tău poate fi spionat. Nu le instala niciodată, chiar dacă par tentante

Aplicațiile banale prin care telefonul tău ar putea fi spionat. Nu trebuie să le instalezi niciodată, potrivit experților.
27.07.2023 | 23:03
Aplicatiile banale prin care telefonul tau poate fi spionat Nu le instala niciodata chiar daca par tentante
Aplicațiile prin care telefonul tău poate fi spionat. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un expert în securitate a dezvăluit aplicațiile banale prin care telefonul tău ar putea să fie spionat. Trebuie să le eviți să le instalezi pentru a evita astfel de probleme.

Aplicațiile banale prin care telefonul tău poate fi spionat. De ce să nu le instalezi

Telefoanele multor persoane conțin zeci de aplicații, însă nu toate sunt recomandate pentru device-ul tău din motive de securitate. Mai mult, există chiar și unele prin care dispozitivul tău ar putea fi spionat, așa că nu ar trebui să le instalezi.

ADVERTISEMENT

Nu doar cu aplicațiile este nevoie de precauție, ci cu permisiunile de securitate acordate acestora. Un expert cibernetic a spus că nu trebuie să ai acces la locație, imagini, cameră foto sau microfon fără un motiv întemeiat.

“Permisiunile permit crearea unor aplicații puternice care vă pot ajuta să chemați o mașină, să primiți o pizza la domiciliu și să vă faceți o hartă a alergării de după-amiază.

ADVERTISEMENT

În mâinile greșite, acestea pot, de asemenea, să vă spioneze activitățile. Dacă o aplicație are vreodată senzația că vă cere prea multe permisiuni pentru a-și face treaba, s-ar putea să aveți de-a face cu o aplicație invazivă”, a explicat expertul de la McAfee.

În cazul aplicațiilor populare foarte bine evaluate, șansele ca permisiunile să creeze probleme sunt foarte mici. Cu toate acestea, dacă nu ai grijă, s-ar putea să te alegi cu o aplicație nepotrivită pe telefonul tău.

ADVERTISEMENT

Anumite aplicații invazive se “strecoară” și ajung pe dispozitivele mobile ale utilizatorilor și le-ar putea spiona. Unul dintre motive este acceptarea prea rapidă a termenilor și condițiilor aplicației.

Pentru a-ți proteja telefonul, e bine să verifici aplicațiile și permisiunile de pe telefon. Orice aplicație “suspectă” trebuie ștearsă, a mai spus expertul, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

În plus, anumite permisiuni trebuie anulate, iar aplicația să funcționeze doar cu minimul de care are nevoie. “Setați serviciile de localizare astfel încât acestea să fie folosite doar atunci când aplicația este în uz”, a adăugat specialistul.

Ce trebuie să faci cu aplicațiile de social media

În cazul aplicațiilor de mesagerie și de socializare, trebuie să selectezi fotografiile pe care le permiți să le partajeze. Nu e bine să oferi aplicației acces complet la toată galeria ta foto.

“Și, în cele din urmă, dacă o aplicație pare că vă cere prea mult, probabil că așa este. Evitați-o cu totul”, a mai precizat expertul în securitate cibernetică.

ADVERTISEMENT
Tags: