Life

Cum poți să economisești 10 litri de combustibil. Trucul pe care trebuie să-l știe orice șofer

Metoda prin care poți să economisești 10 litri de combustibil. Trucul este simplu și orice șofer ar trebui să-l cunoască.
16.12.2023 | 21:39
Cum poti sa economisesti 10 litri de combustibil Trucul pe care trebuie sal stie orice sofer
Trucul prin care poți economisi 10 litri de combustibil. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Află cum poți economisi 10 litri de combustibil printr-o metodă foarte simplă. Trucul este unul pe care toți șoferii ar trebui să-l aplice. Rezultatele se vor observa, mai ales pe termen lung.

Trucul prin care poți economisi 10 litri de combustibil

O mașină presupune multe cheltuieli, mai ales atunci când vine vorba despre combustibil. Cu toate că pare imposibil, există metode prin care poți reduce consumul. Trebuie doar să acorzi atenție unui aspect foarte important pentru autovehiculul tău.

ADVERTISEMENT

Șoferii de autoturisme pot economisi, anual, sume mare de bani dacă țin cont de un truc mai puțin cunoscut. Această metodă trebuie aplicată regulat pentru a putea funcționa.

Din punct de vedere aerodinamic, o mașină cu o caroserie curată este mult mai eficientă, după cum susțin cercetătorii britanici de la ATS Euromaster Acest lucru este de ajutor la reducerea consumului de combustibil, mai ales în cazul conducătorilor auto care își petrec mult timp pe autostradă, mergând cu viteză mare.

ADVERTISEMENT

Britanicii au spulberat mitul potrivit căruia mașinile murdare sunt mai economice în consum. Acest mit mai spune că denivelările care sunt create pe suprafața caroseriei sunt ca micile adâncituri uniform ape care le are mingea pe golf. Acestea au rolul de a mări distanța pe care mingea o parcurge în aer.

Dacă îți cureți regulat mașina, atunci aceasta poate să economisească chiar și până la 10% din combustibil, comparativ cu una care e curățată foarte rar sau aproape niciodată.

ADVERTISEMENT

Analiștii britanici susțin că această metodă este funcțională, dar  în cazul în care autoturismul se deplasează mai mult pe autostradă, după cum notează romaniatv.net.

O mașină curată poate profita la maximum de caroseria aerodinamică. În schimb, poluanții care se acumulează pe caroserie cresc rezistența aerodinamică. Astfel, crește și consumul de combustibil.

ADVERTISEMENT

Pentru a avea cele mai bune rezultate, e necesar să cureți corect partea inferioară a autovehiculului. Nici roțile nu trebuie neglijate, deoarece acolo se formează noroi și alți poluanți. Aceștia pot intensifica rotația aerului în punctul respectiv, ceea ce duce la creșterea consumului de combustibil.

Așadar, tot ce trebuie să faci pentru a reduce consumul de combustibil este să cureți regulat mașina. Cu siguranță, rezultatele se vor simți și în buzunarul tău.

ADVERTISEMENT
Tags: