Life

Cele 3 trucuri simple prin care şoferii pot economisi combustibil. Un instructor celebru şi-a dezvăluit metoda

Trei trucuri simple prin care conducătorii auto pot economisi combustibil. Un instructor a dezvăluit metoda sa, care este foarte utilă și pentru reducerea poluării.
27.07.2022 | 15:21
Cele 3 trucuri simple prin care soferii pot economisi combustibil Un instructor celebru sia dezvaluit metoda
Trucuri prin care șoferii pot economisi combustibil. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Un instructor a dezvăluit trei trucuri simple prin care se poate reduce consumul de combustibil în timp ce șoferii se află la volanul unei mașini. Prin metoda lui, cu până la 10% se poate diminua un astfel de consum.

Trei pași eficienți pentru a reduce consumul de combustibil la volan

Howard, instructor auto la How 2 Drive, a venit cu sfaturi pentru șoferi, foarte afectați acum de prețurile mari la curaburanți și care vor să economisească din consum. Iată care sunt cei trei pași pe care și el îi aplică.

ADVERTISEMENT

Anticiparea

Acest lucru se referă la faptul că șoferii trebuie să se gândească mereu la ce pericole li s-ar putea ivi în timpul drumului. Ei trebuie să fie precauți față de toate manevrele de condus, scrie express.co.uk.

De exemplu, Howard spune că la sensul giratoriu nu trebuie mărită viteza și nici să se pună frână brusc. El recomandă păstrarea unui ritm al apăsării pedalelor.

ADVERTISEMENT

Încetinirea

A doua metodă pe care o aplică Howard este încetinirea. El precizează că pe autostradă se poate economisi aproape 10% din combustibil dacă se conduce cu viteza precizată în Codul Rutier. Instructorul subliniază faptul că viteza mare poate crește consumul.

Verificarea greutății

Howard mai transmite că verificarea greutății are impact asupra mașinii. Este important ca înainte de a pleca la drum portbagajul să nu fie încărcat cu prea multe produse.

ADVERTISEMENT

”Verifică ce este în portbagajul tău, pentru că dacă porți o greutate suplimentară, asta te va încetini și te va costa mai mult combustibil”, a mai spus Howard.

Printre toate acestea instructorul a mai vorbit și despre anvelope. El a reamintit că acestea trebuie să fie umflate la o presiune constantă pentru un condus eficient.

ADVERTISEMENT

”Umflați-vă anvelopele la presiunea recomandată, deoarece acest lucru vă va face mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil”, a mai dezvăluit instructorul auto.

ADVERTISEMENT