Life

Cum puteți cheltui mai puțini bani la cumpărături. Detaliul banal care poate face diferența

Poți să cheltui mai puțini bani la cumpărături? Răspunsul este da, dacă ești dispus să fii atent la anumite detalii. În acest mod poți să economisești sume consistente.
24.02.2023 | 19:42
Cum puteti cheltui mai putini bani la cumparaturi Detaliul banal care poate face diferenta
Cum puteți cheltui mai puțini bani la cumpărături. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai toate produsele, de la alimente până la produse de igienă ori de curățenie s-au scumpit. Avem însă în continuare nevoie de ele, deci ce putem face mai departe? Există un detaliu care ne poate ajuta să cheltuim mai puțini bani când mergem la cumpărături.

Trucul care te ajută să cheltui mai puțini bani la cumpărături

Dacă ai suficient timp liber și îți dorești să cheltui mai puțini bani când mergi la cumpărături, atunci următorul sfat îți va fi extrem de util. Poți să găsești anumite produse chiar la jumătate din prețul pe care îl știai, iar acest lucru este valabil și în cazul anumitor produse de curățenie, igienă și chiar și haine.

ADVERTISEMENT

Ce ai de făcut? Nu trebuie decât să pui ochii pe catalogul cu oferte de la supermarketul unde îți faci cumpărăturile. Cu mult înainte de creșterea inflației, acestea aveau ca scop popularizarea unui magazin dintr-un oraș.

Mai exact, cu ajutorul unui astfel de catalog, o persoană afla de locația unui nou magazin, dar și de produsele care pot fi găsite pe rafturi. Între timp însă, aceste cataloage au devenit ”prietenul cel mai bun” al celor care vânează oferte și vor să prindă produse de calitate la prețuri mici.

ADVERTISEMENT

Iar vestea bună este că nu trebuie să te deplasezi pentru a obține un catalog de oferte. Acest lucru se poate face și online, pe site-urile marilor magazine precum Lidl, Kaufland, Profi, sau Carrefour. Iar catalogul de oferte nu este singurul de care trebuie să ții cont.

În România poți beneficia și de cupoane de reducere, care sunt la mare căutare. Nenumărate supermarketuri au apelat la această tehnică, care până recent era populară în special în vestul Europei. Aceste cupoane se găsesc în catalogul unui magazin și trebuie decupate, iar mai apoi prezentate la casă.

ADVERTISEMENT

Cum accesezi cupoanele de reduceri

De asemenea, unele magazine mari prevăd astfel de opțiuni și în aplicația pentru telefon, clientul având posibilitatea de a arăta cuponul de pe smartphone direct la casa de marcat. Astfel, dacă vrei să cheltui mai puțini bani când mergi la cumpărături, asigură-te că ai lângă tine un astfel de catalog, dar și o listă de cumpărături.

S-a dovedit faptul că o persoană care își crează o listă de cumpărături poate să cheltuie mai puțini bani, având la bază doar alimentele și produsele de care are nevoie într-o săptămână, sau în câteva zile. O altă strategie care te ajută să plătești mai puțin la cumpărături este cea legată de organizarea meniului săptămânal.

ADVERTISEMENT

Mai exact, dacă te uiți în catalog vezi ce oferte disponibile sunt la supermarketul tău local, iar în acest mod poți să îți stabilești și meniul din săptămâna respectivă. Având în vedere gama largă de produse oferită de retaileri, te poți bucura de mese bogate, la prețuri cât se poate de rezonabile.

De asemenea, mai nou, marii retaileri le oferă clienților săi și idei de rețete pentru diferite feluri de mâncare, cu ingrediente care se găsesc la rafturi. Astfel, dacă nu știi cu ce să îți impresionezi oaspeții, magazinul tău din zonă te poate ajuta în acest sens.

ADVERTISEMENT