Life

Cum recunoști fructele și legumele cu pesticide? Detaliul pe care nimeni nu ți-l va spune niciodată

Cum recunoști fructele și legumele cu pesticide? Sunt detalii pe care nimeni nu ți le va spune niciodată când vine vorba de aceste produse.
27.07.2023 | 00:01
Cum recunosti fructele si legumele cu pesticide Detaliul pe care nimeni nu til va spune niciodata
Cum recunoști fructele și legumele cu pesticide? Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum recunoști fructele și legumele cu pesticide? Poate vrei să cumperi niște fructe și legume de pe drum, sau din piețe. Cum îți dai seama că sunt românești ori importante și pline cu pesticide?

Cum recunoști fructele și legumele cu pesticide?

Mai toate fructele și legumele arată la fel. Astfel îți va fi greu doar aruncând o privire să recunoști fructele și legumele cu pesticide. Important este însă de unde alegi să le cumperi, spun cei din comerț.

ADVERTISEMENT

În primul rând, marea majoritate a fructelor și legumelor din comerț vin din Turcia ori Grecia. Iar o mare parte din ele sunt într-adevăr pline de pesticide, având în vedere faptul că trebuie să fie stropite pentru a rezista unui drum lung.

Cum le eviți pe acestea și cum recunoști fructele și legumele cu pesticide? Producătorii din Dăbuleni vin cu niște sfaturi esențiale. Aceștia își vând produsele la o tarabă în piața centrală din Craiova.

ADVERTISEMENT

Producătorii le recomandă românilor să nu cumpere legume și fructe de oriunde. Nu orice persoană care le vinde se gândește și la siguranța lor, iar mai apoi pot apărea probleme destul de mari.

Primul sfat din partea lor este acela de a nu achiziționa fructe și legume de la ”drumul mare”. S-ar putea să fii tentat să iei de pe orice drum unde arată mai bine, dar mai bine mergi la alte surse mai sigure, recomandă aceștia.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să scrie, de fapt, în dreptul produselor

“Nu știți în ce condiții cumpărați. Pe când, la noi vine protecția consumatorului, ia probe, vin rezultatele”, a declarat unul dintre producătorii de la Dăbuleni, scrie antena3.ro. Cea mai sigură deci, rămâne piața, arată aceștia.

Cum altfel mai recunoști fructele și legumele cu pesticide? Producătorii ne spun că legea are câteva prevederi interesante. Fiecare vânzător trebuie să aibă într-un loc vizibil, datele de identificare.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, trebuie să scrie clar de unde vin fructele sau legumele respective. În cazul în care nu vezi o astfel de etichetă și speri totuși că o să cumperi ”marfă” din România, s-ar putea să iei una importantă, plină de pesticide.

Menționăm faptul că în perioada verii, mai exact pe caniculă, este esențial un consum de fructe și de legume proaspete. Specialiștii ne spun să evităm alimentele procesate și să ne bazăm pe mâncăruri cât mai naturale și simple. 

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților