Fotbal intern

Cum s-a răcit relaţia dintre Cosmin Olăroiu şi Gigi Becali! Aroganţa pe care i-a făcut-o Oli din China

22.10.2018 | 13:21
Cum sa racit relatia dintre Cosmin Olaroiu si Gigi Becali Aroganta pe care ia facuto Oli din China

FCSB a pierdut cu 1-2 meciul de pe stadionul “Ion Oblemenco” în faţa Universităţii Craiova şi a căzut pe locul secund în Liga 1. Pentru antrenorul Nicolae Dică este o toamnă complicată după ce a ratat şi unul dintre principalele obiective: calificarea în grupele Europa League. Totuşi, chiar dacă FCSB a ratat obiectiv după obiectiv şi acum a legat două înfrângeri consecutiv în Liga 1, Gigi Becali nu se gândeşte să îl demită pe Nicolae Dică. Una dintre variantele vehiculate pentru a prelua FCSB este Cosmin Olăroiu, însă patronul a declarat pentru FANATIK.RO în urmă cu câteva zile că nici nu se pune problema: “Am auzit multe, dar una ca asta ca Olăroiu să vină în locul lui Dică antrenor, nu. Dică rămâne!”, a comentat Becali. Cosmin Olăroiu și Gigi Becali au o relație complicată în ultimii ani. Fostul antrenor al Stelei a răcit relațiile cu afaceristul din Pipera, totul plecând de la bani.

 Cosmin Olăroiu este, probabil, cel mai bogat antrenor român după Mircea Lucescu. Cu o avere de peste 30 de milioane de euro, strânsă în principal din petrodolari, fostul tehnician stelist își permite să aibă o atitudine degajată vis-a-vis de Gigi Becali. Trecutul îi leagă, de multe ori extrem de puternic, dar prezentul îi desparte mai mult decât ar dori să se știe. FANATIK.RO vă prezintă ultima aroganță pe care Olăroiu i-o face lui Becali și motivul ei.

Cum s-a răcit relaţia dintre Cosmin Olăroiu şi Gigi Becali! Aroganţa pe care i-a făcut-o Oli din China
Gigi Becali şi Cosmin Olaroiu la finala Cupei României 2011: Steaua – Dinamo 2-1

Cosmin Olăroiu – Gigi Becali, relaţie rece. Îl lasă fără bodyguarzi de fiecare dată când ajunge în țară

Tehnicianul lui Jiangsu stă mai mult plecat din România, dar atunci când se întoarce în București vrea să aibă tot confortul. Odată cu statutul de milionar recunoscut al țării, în jurul lui Olăroiu au apărut tot felul de băgători de seamă, cu diverse cereri de ordin financiar pentru acesta. Ca să se asigure că nu este deranjat inutil și că se poate bucura de timpul scurt petrecut în țară, Olăroiu apelează la ajutorul unor bodyguarzi profesioniști. Conform informațiilor FANATIK.RO, preferații lui sunt Fane Dediu și Marcel Popa, adică exact oamenii care au grijă de regulă de paza lui Gigi Becali.

Cum s-a ajuns la această „concurență”? Surse din anturajul celor doi susțin că Becali ar avea o datorie de 300.000 de euro la Olăroiu și i-ar fi transmis acestuia că nu are de gând să i-o restituie: „La câți bani ai tu, nu te uiți la suma asta!”, ar fi fost mesajul lui Becali. Dezamăgit, Olăroiu ar fi jurat că ori de câte ori va veni în țară îi va face zile fripte datornicului. Fane Dediu și Marcel Popa sunt doi profesioniști desăvârșiți și i-au explicat lui Becali, care le oferă salarii de aproximativ 1.000 de euro lunar, că nu au cum să-l refuze pe domnul Olăroiu! Motivul? Acesta le plătește câte 200-300 de euro pe oră! La un simplu calcul se vede diferența mare de „ofertă”!

Gigi Becali si Cosmin Olaroiu (finantatorul si antrenorul Stelei) pozeaza alaturi de trofeul decernat castigatoarei campionatului in 2006
Gigi Becali si Cosmin Olaroiu (finantatorul si antrenorul Stelei) pozeaza alaturi de trofeul decernat castigatoarei campionatului in 2006

L-a împrumutat cu milioane în trecut

Olăroiu și Becali au mai avut în trecut diverse combinații financiare. Astfel, prin 2009, antrenorul i-ar fi dat patronului două împrumuturi în valoare totală de 3 milioane de euro! Lucru recunoscut la acea vreme de Becali: „Am două milioane de euro în bancă, mai am de primit 80 de milioane, bani împrumutaţi, până la 1 ianuarie o să îi am, le-am dat termen. Cum să am probleme cu banii? Ai probleme când ai de dat bani, nu când ai de luat. Eu am de primit. Sunt doi patroni de fotbal care au să-mi dea bani, deci ei trebuie să fie neliniştiţi, nu eu. Nu e adevărat că mă împrumut la cămătari.

Cămătarii au 300.000-400.000 pe care îi rulează, păi are vreunul milioane de euro? Nu am probleme financiare. Cât costă echipa? 500.000 de euro pe lună. Am luat două milioane de la Olăroiu, împrumut, sunt alea două milioane pe care le am acum în cont. Da, e adevărat, am şi eu de dat două milioane. I-am dat telefon, dom’ne, să nu rămân fără bani, să am două milioane în cont, nu-mi place să am contul gol. Steaua este a mea şi va rămâne a familiei mele, Steaua e viaţa mea”, spunea Gigi Becali.

I-a umplut conturile cu transferul lui Mirel Rădoi

Deasemenea, tot în 2009, Cosmin Olăroiu i-a virat lui Gigi Becali în conturi 6 milioane de euro din transferul lui Mirel Rădoi la Al Hilal. Dorit special de Olăroiu, Rădoi a plecat pentru o sumă record în fotbalul românesc. Injecția de petrodolari a salvat atunci Steaua și pe Gigi Becali, care a putut continua investițiile masive în fotbal. „Am vorbit cu Olăroiu la telefon şi mi-a zis că oamenii dau 6 milioane de euro pe Mirel. Eu aş fi vrut mai mult şi a încercat el să vorbească cu ei, dar m-a sunat din nou şi mi-a zis că atât se poate. Atunci eu i-am spus lui Mirel «pa», dar cu o singură condiţie: să aibă şi el un salariu bun, pentru că este viitorul său în joc. El va primi 200.000 de euro pe an la semnătură, plus încă 1.200.000 pe an, deci ar veni cam 100 de mii şi ceva de euro pe lună.

Credeţi că 6 milioane de euro e mult? O să îi bag în ambele buzunare, ce altceva să fac? De fapt, banii aştia trebuie să îi dau lui Olăroiu că am datorii la el. Am luat de la el, dar nu două milioane cum am spus eu prima dată, ci doar un milion şi în plus erau pentru altceva. Serios vorbind, nu e mult, o să fie banii pentru salarii şi gata. Nu îi mai dau pe alte transferuri, pentru că vreau să fiu mai chibzuit”, dezvăluia Becali.

Gigi Becali si Cosmin Olaroiu (finantatorul si antrenorul Stelei) pozeaza alaturi de trofeul decernat castigatoarei campionatului in 2006
Cosmin Olaroiu,Gigi Becali.

De la „frații mei”, la dușmanii lui

Relația specială dintre cei doi a continuat și după ce Becali a intrat la pușcărie. Oli l-a vizitat pe Gigi când acesta a împlinit 56 de ani, iar apoi, când a fost eliberat, patronul stelist a explicat cât de mult ține la fostul său antrenor: „Am scris și poezii la închisoare. Am scris și cinci cărți, bine, pe alea le-am scris ca să scap de cinci luni de pușcărie. Mirel, când a primit scrisoarea de la mine, l-a sunat pe Oli să-i spună, dar și Oli citea scrisoarea de la mine. Au început să plângă împreuna la telefon. Ăștia sunt frații mei! Țin la Olăroiu, dar nu e aceeași dragoste ca la Mirel. Rădoi e familie, Oli e prieten”, afirma Becalli.

Doar că timpul a erodat prietenia dintre cei doi. Cum Gigi nu și-a mai plătit datoria, Oli s-a distanțat. În 2016, vorbea deja ca despre o ruptură între ei: „De ce să mă caute Becali?! E un om pasionat și-l prețuiesc pentru asta, dar vorbește uneori ce nu trebuie. Ce să discutăm când avem alte opinii despre fotbal?”. Recent, el a explicat și cum a driblat, în perioadele în care a pregătit pe Steaua (iulie – octombrie 2002 și decembrie 2005 – iunie 2007, luna din vara lui 2011 nu s epune) , interferența lui Gigi la echipă: „Toată lumea are impresia că Gigi Becali face, drege, că nu ştiu ce… Singura diferență e că el și face, și spune. Fac toţi, după părerea mea. Ce, eu nu am lucrat cu Becali sau cum? Dar niciodată nu am știut mai bine ca el pe cine să bag sau nu în echipă. Tot timpul a știut el mai bine ca mine, dar el știa cam ce trebuia să știe, eu făceam cam ce trebuia să fac”.

„După ce am plecat de la FC Naţional la Poli AEK Timişoara, în momentul în care Gino Iorgulescu mi-a dat o parte de bani ¬înapoi, am fost întrebat de ce i-am luat. Am ajuns infractor pe banii mei. Gino e fratele meu mai mare. Dacă el este vinovat, deşi nu are cum să fie, sunt şi eu la fel ca el. Nu o să întorc niciodată spatele prietenilor. Şi dacă Gigi Becali e vinovat, sunt şi eu la fel. Dacă îi închide pe ei, fac în locul lor puşcărie. Sunt prietenii mei şi nu mă dezic de ei” – Cosmin Olăroiu (2008)

300 de mii de euro are datorie Gigi Becali la Cosmin Olăroiu

6 milioane de euro a dat Cosmin Olăroiu pentru transferul lui Mirel Rădoi de la echipa lui Gigi Becali