Life

Cum să ai mușcate înflorite tot anul anul. Secretul stă în sol

Ce să pui în sol ca să ai mușcate frumoase și înflorite și frumoase tot anul. Secretul pe care îl cunosc toți specialiștii.
26.04.2024 | 19:31
Cum sa ai muscate inflorite tot anul anul Secretul sta in sol
Ce să pui în solul mușcatelor că fie frumoase tot anul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să pui în solul mușcatelor dacă vreo să fie pline de flori pe tot parcursul anului. Florarii cu experiență știu acest lucru și profită la maximum de truc. Iată cum trebuie să procedezi.

Cum să ai mușcate înflorite tot anul

Mușcatele se numără printre florile care iubesc lumina și pot fi lăsate fără griji pe balcon. Acestea înfrumusețează spațiul în care sunt așezate și dau un aer aparte oricărei camere, balcon sau terase.

ADVERTISEMENT

Există diferite variante despre cum ar trebui îngrijite muscatele pe parcursul sezonului rece. Totuși, florarii cu experiență știu cel mai bine cum să le mențină înflorite pe tot parcursul anului.

Are legătură cu solul în care sunt plantate florile. Astfel solul trebuie amestecat într-un mod anume. Mai exact, în ghiveci se pune turbă cu nisip. Compoziția te va ajuta să ai mușcate înflorite până târziu.

ADVERTISEMENT

Turba brună, în combinație cu nisipul, va împiedica apa să stagneze. Iar dacă vei mai pune și argilă expandată sau pietriș în partea inferioară a ghiveciului, efectul va fi și mai surprinzător.

Cât de des trebuie udate florile

Important de știut este și cât de des trebuie udate plantele, pentru că acestea au nevoie de hidratare, dar nu în mod exagerat, căci există riscul ca rădăcinile mușcatelor să mucegăiască de la prea multă apă.

ADVERTISEMENT

În funcție de cât de cald este afară, mușcatele pot fi udate zilnic. Dar nu uita să adaugi și îngrășământ, astfel încât plantele tale să aibă parte de toate substanțele nutritive de care au nevoie.

Îngrășământul potrivit pentru mușcate este unul care să nu ardă, deoarece frunzele și florile sunt mai sensibile. Poți obține fertilizator natural dintr-o coajă de banană, pe care să o așezi la baza plantei înainte de a o uda.

ADVERTISEMENT

Efectul va fi vizibil la scurt timp. Frunzele se vor înfrumuseța pe zi ce trece, iar florile vor fi și mai multe decât în mod obișnuit. Cu cât plantei îi sunt furnizați, cu atât rezultatele vor fi mai îmbucurătoare, notează playtech.ro. 

ADVERTISEMENT