Life

Florile pe care nu este bine să le pui pe balcon. Se vor usca rapid

Iubitorii de flori știu că acestea nu au ce să caute pe balcon nici după ce a venit căldura. Sunt mari șanse să se usuce.
14.04.2024 | 17:43
Florile pe care nu este bine sa le pui pe balcon Se vor usca rapid
Ce flori nu este bine să scoți pe balcon. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care sunt acele flori pe care nu este bine să le scoți în balcon nici măcar după ce primăvara și-a intrat în drepturi. Multe persoane fac această greșeală, iar plantele se ofilesc cu rapiditate. Te vei gândi de două ori înainte să faci asta.

Florile pe care să nu le scoți pe balcon

Acum că a venit căldura, mulți obișnuiesc să-și scoată plantele de apartament pe balcon. Explicația din spatele gestului este că acestea au parte de lumină naturală și, cred unii, se pot dezvolta în voie.

ADVERTISEMENT

Adevărul este, însă, cu totul altul. În lumina directă a soarelui și din cauza căldurii prea puternice, multe flori mor și nu se mai poate face nimic pentru ele, în ciuda îngrășămintelor folosite.

Fiecare plantă are anumite caracteristici și moduri de îngrijire. De aceea, este bine să ții cont de ele în cazul în care vrei să-ți păstrezi florile intacte și cât mai sănătoase, mai ales după eforturile depuse în sezonul rece pentru a le proteja.

ADVERTISEMENT

Astfel că, printre acele flori care nu trebuie scoase niciodată în balcon se numără și orhideea- despre care se știe că este puțin mai dificil de îngrijit. Ea face parte din categoria plantelor de apartament care nu trebuie să fie pusă în afara casei.

De asemenea, o altă plantă despre care cunoscătorii spun că este bine să o ferești de razele soarelui este feriga. În caz contrar, ea se poate usca, astfel că este mai bine să o așezi undeva unde lumina nu ajunge la ea direct.

ADVERTISEMENT

Ce plante poți pune pe balcon

Pe de altă parte, poți cu încredere să scoți pe balcon mușcatele. Acestora le este bine fie că sunt așezate la geam sau pe o terasă exterioară. Aceste plante iubesc lumina și căldura.

Aceste flori au nevoie de soare din abundență și le priește atunci când, în sezonul cald, sunt așezate pe balcon. Ele vor avea șansa să se regenereze, mai ales dacă au fost tunse pe timp de iarnă.

ADVERTISEMENT

Totodată, florile oferă și un aspect deosebit balconului tău și va face timpul petrecut aici mai plăcut pentru tine. Poți alege mai multe culori, pentru diversitate și u design aparte al locuinței.

ADVERTISEMENT
Tags: