Life

Cum să cureți rugina de pe suprafețele cromate. Vor străluci din nou

Cum să cureți rugina de pe suprafețele cromate. Acestea pot să își recapete strălucirea de altă dată cu acest truc simplu și ieftin.
04.08.2023 | 18:32
Cum sa cureti rugina de pe suprafetele cromate Vor straluci din nou
Cum să cureți rugina de pe suprafețele cromate. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Cum să cureți rugina de pe suprafețele cromate. Poți să folosești acest truc ieftin și simplu de pus în aplicare!

Cum să cureți rugina de pe suprafețele cromate

Rugina de pe suprafețele cromate este una dintre cele mai dificil de scos, având în vedere că vorbim de un material mai sensibil.

ADVERTISEMENT

Putem folosi în acest caz o combinație de suc acidulat și folie de aluminiu. Trebuie să înmoi în suc o bucată de folie și să freci zona afectată de rugină până când ea dispare.

De asemenea, mai poți folosi și alte trucuri pentru a îndepărta rugina de pe suprafețe cromate. Sucurile acide, precum cel de lămâie sau oțetul, pot fi utilizate pentru a îndepărta rugina de pe suprafețe metalice.

ADVERTISEMENT

Aciditatea acestor lichide poate ajuta la dizolvarea coroziunii. Iată cum poți utiliza suc acidulat pentru a curăța rugina.

Ai nevoie de suc de lămâie sau oțet alb, o perie de sârmă sau o bucată de folie de aluminiu și cârpă moale. Stoarce sucul de lămâie într-un recipient sau diluează oțetul alb cu apă într-un raport de 1:1 pentru a obține o soluție.

ADVERTISEMENT

Cum mai poți scăpa de rugina de pe zonele cromate

Înmoaie un colț al cârpei în soluția acidulată și aplică-l pe zona ruginită. Dacă folosești suc de lămâie, poți aplica direct sucul pe zona ruginită.

Lasă soluția acidulată să acționeze asupra ruginei timp de aproximativ 15-30 de minute. Aciditatea va ajuta la dizolvarea ruginei.

ADVERTISEMENT

Utilizează o perie de sârmă sau o bucată de folie de aluminiu pentru a freca ușor zona ruginită. Asigură-te că aplici o presiune ușoară pentru a evita zgârierea suprafeței metalice.

Apoi, clătește bine zona cu apă curată pentru a îndepărta resturile de acid. Șterge cu o cârpă moale și uscată. Poți să aplici după aceea un strat de ceară sau ulei ca să protejezi suprafața de rugină.

Aceasta este o metodă de curățare acasă și trebuie să o aplici cu grijă pentru a nu deteriora suprafața. Înainte de a folosi orice substanțe acide, testează pe o mică zonă ascunsă pentru a vedea cum reacționează materialul.

ADVERTISEMENT
Tags: