Life

De ce nu e bine să îți cureți dinții cu bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Este o greșeală uriașă

Care este motivul real pentru care nu este bine să îți cureți dinții cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Este o greșeală foarte mare în realitate.
04.03.2023 | 11:03
De ce nu e bine sa iti cureti dintii cu bicarbonat de sodiu si suc de lamaie Este o greseala uriasa
De ce nu e bine să îți cureți dinții cu bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. foto Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să îți cureți dinții cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Acest mit a fost demontat de un specialist, care a avertizat și asupra efectelor negative!

De ce nu e bine să îți cureți dinții cu bicarbonat de sodiu și suc de lămâie

Dacă ai auzit și tu că o metodă foarte simplă prin care poți să-ți cureți dinții este cu ajutorul bicarbonatului de sodiu și al lămâii, atunci trebuie să știi că aceasta nu este deloc o soluție la care ar trebui să apelezi dacă ții la sănătatea dentară.

ADVERTISEMENT

Un medic stomatolog a precizat faptul că lămâia este acidă și poate duce în timp la topirea efectivă a dinților, iar efectul este și mai rău atunci când o combinăm cu un material abraziv, cum este bicarbonatul de sodiu.

„Lămâia este un acid. Dacă pui acid pe ceva, acel ceva se topește. La fel se întâmplă și cu dintele. Apoi vii cu periuța și freci cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este abraziv, este ca un nisip”, a spus dr. Alin Gabor, conform DC News.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu se poate folosi de două ori pe an!

Mai mult decât atât, bicarbonatul de sodiu ar trebui folosit, în cazul în care țineți neapărat să faceți acest lucru, de doar două ori pe an și nu mai mult pentru că efectele sale sunt foarte nocive pentru dinți.

Stomatologul a precizat și faptul că putem folosi paste de dinți speciale pentru problemele pe care le avem și nu este nevoie să apelăm la bicarbonatul de sodiu și lămâie.

ADVERTISEMENT

Acesta chiar a mărturisit că propria lui mamă a folosit mult timp bicarbonatul de sodiu pe dinți și a avut multe efecte negative.

Mai precis, în timp, bicarbonatul de sodiu distruge dintele micron cu micron și poate duce la o sensibilitate foarte mare în zona dinților.

ADVERTISEMENT

„Micron cu micron, în timp, duce la o distrugere mare, dar ochiul se obișnuiește cu aspectul tău și nu îți mai dai seama că ai luat din dinte până când apare vreo sensibilitate”, a mai spus stomatologul.

ADVERTISEMENT