Life

Cum să economisești bani când mergi la cumpărături. Trucul genial la care nu te-ai fi gândit vreodată

Vrei să economisești bani când mergi la cumpărături? Află că există niște trucuri simple care te pot ajuta enorm în acest sens.
13.07.2023 | 15:29
Cum sa economisesti bani cand mergi la cumparaturi Trucul genial la care nu teai fi gandit vreodata
Cum să economisești bani când mergi la cumpărături. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum să economisești bani când mergi la cumpărături? Nu de puține ori se întâmplă să ajungem în magazine și să cheltuim sume exorbitante. Și nici măcar nu mâncăm tot ce am cumpărat, iar când ajungem acasă ne mirăm și noi de ce am putut achiziționa.

Cum să economisești bani când mergi la cumpărături

Dacă vrei să economisești bani când mergi la cumpărături, există niște trucuri utile care te pot ajuta. Dacă te bazezi pe ele, nu doar că pui bani deoparte, dar vei vedea că eviți produsele vechi și nu mai arunci la fel de multă mâncare.

ADVERTISEMENT

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă vrei să economisești bani când mergi la cumpărături este să ai o listă. Realizarea unei liste de cumpărături te ajută să eviți achizițiile impulsive care se adună.

Dacă știi ce o să gătești la cină, ori la micul dejun, lista va fi foarte simplă. În acest mod nu vei mai umple frigiderul degeaba și de asemenea, eviți situația în care arunci mâncarea după câteva zile.

ADVERTISEMENT

Și produsele pe care le cumperi contează. Sunt alimente care sunt ceva mai scumpe, dar tentante. În realitate, un nutriționist spune că putem opta fără griji pentru legume și fructe congelate ori uscate.

Este bine sau nu să vânezi ofertele?

Acest lucru o modalitate excelentă de a economisi bani și de a obține în continuare vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. De asemenea, ele rezistă mai mult timp și pot fi consumate oricând.

ADVERTISEMENT

Un alt truc dacă vrei să economisești bani la cumpărături este să urmărești reducerile. Iar pliantele ori cataloagele săptămânale te pot ajute enorm. Ține cont de faptul că orice magazin are reduceri săptămânale, chiar dacă tu nu știi asta. 

Strategia este să te uiți mai întâi la ceea ce este la reducere, apoi să vezi de ce ai nevoie de acolo. De asemenea, ai grijă să verifici și prețurile din magazine. S-ar putea să ai o surpriză la casa de marcat și o altă surpriză la raft.

ADVERTISEMENT

Scanarea prețurilor unitare te poate ajuta. În acest mod, compari diferite mărci care oferă produse similare. Alegi ce este cel mai bine pentru tine, iar așa economisești bani când mergi la cumpărături.

Trucul genial care te ajută să economisești bani la cumpărături

Iar un truc super genial, potrivit healtline.com este cel legat de produsele la vrac. Mai nou poți cumpăra piept de pui, dar și măsline, cașcaval, ori brânză, în cantitatea dorită. Nu trebuie deci să cumperi o caserolă întreagă, iar o parte din ea să se strice și să o arunci.

Cel mai bine cumperi cantitatea de care ai nevoie. Și ține cont că unele produse la vrac pot fi mult mai ieftine decât cele ambalate deja. Iar acest lucru reprezintă un plus când vine vorba de economisirea banilor.

Și data de expirare contează dacă vrei să economisești bani. Asigură-te că nu achiziționezi produse care vor expira în doar câteva zile, ori într-un interval mai scurt. Altfel, vei fi obligat să ajungi din nou în magazin, mult mai repede.

Iar un alt sfat venit din partea unui nutriționist e legat de depozitare. Știai că dacă ai un congelator în casă poți să economisești bani? Cumperi mai multe produse, de la fructe, legume și chiar și carne, care pot fi păstrate proaspete mai multă vreme la rece.

ADVERTISEMENT