Life

Cum să prepari micii după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Secretul ca să aibă un gust cât mai bun

Cum se prepară micii după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. Secretul pentru ca aceștia să iasă gustoși. De ce să ții cont.
30.04.2024 | 18:18
Cum sa prepari micii dupa reteta lui Catalin Scarlatescu Secretul ca sa aiba un gust cat mai bun
Secretul lui Cătălin Scărlătescu pentru cei mai buni mici. Sursa foto: Facebook, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum poți prepara micii după rețeta sa. Este important să ții cont de un anumit secret atunci când îi pui pe grătar. Doar așa vor ieși cât mai suculenți și delicioși.

Cum prepari micii după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. Așa vor ieși delicioși

Pentru mulți români, ziua de 1 Mai este una în care se pot relaxa la un grătar alături de cei dragi, de unde nu lipsesc micii. În fiecare an, în această perioadă, cererea pentru mici crește, din moment ce multe persoane își doresc să consume acest produs.

ADVERTISEMENT

Românii își doresc mici condimentați corespunzător, care să iasă fragezi pentru a se putea bucura de gustul lor. Există și varianta de a face mici acasă.

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de mici de casă și a spus cum îi poți condimenta pentru a avea un gust inedit. Această rețetă nu conține carne de porc, ci de oaie și de vacă.

ADVERTISEMENT

De altfel, rețeta îndrăgitului bucătar are influențe turcești, iar micii vor fi picanți, pe placul românilor. Secretul pentru a pregăti cei mai buni mici are legătură cu prepararea acestora.

Juratul de la MasterChef România a spus că cel mai important moment este acela când carnea ajunge pe grătar. În acel moment, micii trebuie întorși încontinuu de pe o parte pe alta pentru a ieși cât mai suculenți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, chef Scărlătescu îi îndeamnă pe oameni să nu folosească muștar, în primă fază, ci să mănânce micii ca atare. În rest, este important să fie folosite ingrediente de calitate.

ADVERTISEMENT

“M-am gândit că sunt destui români care au o obsesie: nu mănâncă carne de porc. Așa că am ales carnea de oaie și vacă. Rețeta asta este semi-turcească. E luată așa cumva și de la turci și de la români, că și românii mănâncă picant.

Ce vă rog eu să faceți: în primă fază nu băgați muștar în ei, mâncați-i așa cum sunt. Îi punem pe grătar și din momentul în care i-am întors prima dată, îi întoarcem mereu”, a spus Cătălin Scărlătescu acum ceva timp.

Este important ca micii să conțină carne de calitate și proaspătă provenită de la surse sigure. În acest fel, nu doar că micii vor ieși exact așa cum îți dorești, dar vor fi și mai sănătoși.