Life

Este rețeta după care tânjesc toți românii din Diasporă. Cum se prepară pasta de mici acasă, de fapt. Secretul care îl face invidios chiar și pe celebrul Cocoșatu

Care este rețeta pe care o vor toți cetățenii din Diaspora. Care e cea mai bună modalitate de preparare, îl depășește pe renumitul Cocoșatu.
29.03.2023 | 11:42
Este reteta dupa care tanjesc toti romanii din Diaspora Cum se prepara pasta de mici acasa de fapt Secretul care il face invidios chiar si pe celebrul Cocosatu
Care este rețeta pe care o vor toți cetățenii din Diaspora. Care e cea mai bună modalitate de preparare, îl depășește pe renumitul Cocoșatu. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Este rețeta după care tânjesc toți românii din Diasporă. Cum se prepară pasta de mici acasă, de fapt. Secretul care îl face invidios chiar şi pe celebrul Cocoşatu. Care sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din conținut.

Care este rețeta pe care o vor toți cetățenii din Diaspora. Care e cea mai bună modalitate de preparare, îl depășește pe renumitul Cocoșatu

FANATIK îți dezvăluie în rândurile de mai jos care este rețeta pe care o vor toți cetățenii din Diaspora. Cea mai bună modalitate de preparare îl depășește chiar și pe renumitul Cocoșatu, pasta având o tradiție încă din 1920.

ADVERTISEMENT

Delicatesa care nu lipsește de pe grătarele românilor în zilele frumoase din an a fost perfecționată de-a lungul timpului. Cel mai important este amestecul de carne care, de obicei, este realizat din porc și vită.

Printre ingredintele necesare pentru mici se numără carnea de vită (ceafă sau piept), seu de vită sau de oaie, oase de vacă cu măduvă, 8 grame de piper proaspăt măcinat, 12 grame de cimbru uscat, 4 grame de enibahar pisat mărunt.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din conținut nu trebuie să lipsească 2 grame de coriandru, 2 grame de chimion turcesc, 1 gram de anason stelat, 8 grame de bicarbonat de sodiu, o linguriță de zeamă de lămâie, o lingură de untdelemn și o căpățână mare de usturoi aromat.

Mod de preparare. Cum se fac micii pe care îi vor toți

Pasta de mici realizată în casă nu este foarte greu de realizat. Pentru început se toacă carnea cu ajutorul unei mașini de tocat și se adaugă seu de vită sau de oaie în cazul în care se folosește o carne mai slabă. Se folosesc între 100 și 150 de grame pentru fiecare kilogram de carne.

ADVERTISEMENT

Se fierb oasele de vacă cu măduvă până se obține o zeamă care va scade treptat. Carnea tocată se frământă și se adaugă peste bicarbonatul de sodiu stins cu puțină zeamă de lămâie. Ulterior, se încorporează treptat jumătate din zeama de la oase.

Se adaugă și celelalte condimente, dar fără usturoi. Atunci când compoziția este completă se lasă vasul la rece pentru o zi și o noapte. După ce a trecut această perioadă se pun în vas și restul de zeamă de oase. Usturoiul se face mujdei, se trece printr-o sită și se adăugă în compoziție.

ADVERTISEMENT

Se frământă din nou compoziția și se mai ține încă o noapte la rece. Următoarea zi carnea se scoate de la frigider și se păstrează la temperatura camerei. Se rulează mititeii din pasta formată și se ung cu ulei pe toate părțile.

Micii formați se lasă la odihnit aproximativ o oră. Între timp se pregătește grătarul pentru a prăji bine preparatul culinar care este delicios și pe placul tuturor. Se lasă pe grătar în funcție de dorințele fiecărui român în parte.

ADVERTISEMENT
Tags: