Life

Cum să recunoști brânza naturală, fără chimicale. Ce trebuie să scrie pe eticheta produsului, de fapt

Tu știi cum să recunoști brânza naturală fără chimicale? Iată ce trebuie să scrie pe eticheta produsului, de fapt, dacă nu e contrafăcut.
15.03.2024 | 08:14
Cum sa recunosti branza naturala fara chimicale Ce trebuie sa scrie pe eticheta produsului de fapt
ADVERTISEMENT

Cum să recunoști brânza naturală fără chimicale? În comerț găsim o mulțime de feluri de brânză. De la brânza de oaie, până la cea de vacă și nu numai. Care este cea mai sănătoasă alegere însă?

Cum să recunoști brânza naturală, fără chimicale

Dacă te gândeai că toate brânzeturile din comerț sunt naturale și fără chimicale, s-ar putea să te înșeli. Important este ce scrie pe etichetă, iar dacă ești atent la detalii vei afla exact ce cumperi.

ADVERTISEMENT

Poate nu știai, dar sunt brânzeturi din magazine fabricate din lapte artificial. De altfel acestea conțin și o mulțime de chimicale. Astfel, în loc să ne bucurăm de un aliment sănătos, s-ar putea întâmpla contrariul.

Și totuși cum să recunoști brânza naturală fără chimicale? La fel ca și în cazul altor produse, eticheta este cea care contează. Aceasta ne spune ce conține, de fapt, un produs, iar de aici ne dăm seama singuri ce să facem mai departe.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba neapărat de ingredientele folosite. Sunt alte detalii care fac diferența și te ajută să recunoști brânza autentică, astfel încât să iei decizia corectă. În primul rând prețul contează, spune o producătoare locală.

Ce preț trebuie să aibă, de fapt, brânza autentică

Dacă brânza este ieftină, e posibil ca aceasta să fie contrafăcută. Asta în condițiile în care pentru un kilogram de telemea este nevoie de câțiva litri de lapte, iar prețul pentru un litru ajunge chiar și la 7 lei.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu care te ajută să recunoști brânza naturală fără chimicale este termenul de valabilitate. Dacă produsul pe care vrei să-l cumperi are un termen lung, înseamnă că ceva este în neregulă.

„O brânză falsificată înlocuiește proteina naturală cu proteina vegetală, ca să ne dăm seama că e bună ne uităm la preț, pentru un kg de telemea de oaie proaspătă intră 3-4 litri de lapte, iar litru e 6-7 lei.

ADVERTISEMENT

Putem vedea și în funcție de valabilitatea lor, dacă au un termen lung ne punem semne de întrebare”, a declarat producătoarea locală Maria Ivan, conform Gândul.

Prin ce alte metode poți să recunoști brânza naturală fără chimicale? Sunt persoane care se bazează pe simțurile lor. Un client spre exemplu spune că alege să meargă în piață ca să o cumpere.

Tot aici ai șansa să și guști de cele mai multe ori puțină brânză înainte de a o achiziționa. Iar pentru unii, gustul este suficient astfel încât să își dea seama de autenticitatea acestui produs. „Eu am crescut la țară, bunicii mei făceau brânza, se simte la gust, nu e la fel de grasă”, a adăugat un alt client.

ADVERTISEMENT