Life

Cum să scapi de furnicile din casă. Metode simple și rapide

Cum să elimini furnicile din casa ta. Câteva metode simple, rapide, care nu vor da greș. Mulți sunt încântați de rezultate.
27.06.2023 | 00:47
Cum sa scapi de furnicile din casa Metode simple si rapide
Trucuri pentru eliminarea furnicilor din casă. Sursa foto: aflacum.ro
ADVERTISEMENT

Vara este sezonul când furnicile apar prin locuințele noastre. Se pot găsi pe la colțurile camerelor, în grupuri, în bucătărie sau la baie. Acestea se adună, de obicei, acolo unde simt că este miros de mâncare sau unde sunt firimituri.

Trucuri pentru eliminarea furnicilor din casă

Furnicile sunt inofensive, dar creează un disconfort să le vezi prin casă. Lăsate să-și vadă de treabă, căci ele adună fiecare firimitură și o strâng pentru a avea hrană tot timpul, aceste insecte foarte harnice se pot înmulți. Cu greu apoi vei mai scăpa de ele.

ADVERTISEMENT

Furnicile pot ajunge chiar și la etajul 9 sau 10 al unui bloc. Din fericire, le poți veni de hac. Una dintre metode este să mergi la un magazin sau supermarket și să achiziționezi de acolo soluții speciale pentru dispariția și prevenirea acestor insecte.

O altă metodă, utilizată din moși-strămoși, prevede ca să încălzești apă într-un vas, o lași să fiarbă și apoi o torni peste furnicile care au dat năvală în interior. Apa va pătrunde chiar și în cuibul lor și, datorită temperaturii ridicate, vor muri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți cumpăra capcane speciale pentru furnici. Nu sunt foarte scumpe, ci au costuri care pornesc de la 10 lei. Acestea conțin substanțe/arome prin care atrag furnicile, iar ele nu-și vor da seama că, de fapt, li se întinde o cursă, potrivit healthline.com

Soluții naturiste pentru îndepărtarea furnicilor

Pe lângă cele menționate, poți apela și la trucurile naturiste. Într-un vas, pune bicarbonat de sodiu sau borax, cu apă, și presară pe la colțuri sau unde ai mai văzut că vin furnicile. Mirosul puternic le va ține la distanță și așa nu vei mai avea probleme.

ADVERTISEMENT

O altă metodă naturistă constă în a combina zeamă de lămâie sau oțet cu apă și apoi cu ajutorul unui recipient pulverizează unde crezi că este necesar. Mirosul de lămâie și de oțet nu este pe placul furnicilor. Astfel, de cum îl vor simți, vor sta la depărtare.

Menta s-a mai dovedit a fi utilă. Poți prepara ceai pe bază de această plantă și apoi să-l torni în locurile unde se adună de obicei furnicile. Și uleiul esențial de mentă este la fel de folositor. Întinde-l în zonele frecventate de furnici.

ADVERTISEMENT

Și soluțiile pentru gândaci sunt de ajutor. Dă cât mai des spațiul afect cu spray și vei observa că nicio furnică nu va mai apărea niciodată. Dincolo de toate acestea, cea mai importantă este curățenia. Menține igiena corespunzătoare în locuință și nu vei mai avea probleme cu furnicile sau gândacii.

ADVERTISEMENT
Tags: