Life

Cum să-ți cumperi o vilă la mare cu bani puțini. E mai ieftină ca o garsonieră din București

Cât costă să cumperi o vilă la mare. Este mai ieftină decât o garsonieră din Capitală. Iată de câți bani ai nevoie în total.
12.10.2023 | 17:43
Cum sati cumperi o vila la mare cu bani putini E mai ieftina ca o garsoniera din Bucuresti
Cât costă această vilă. Sursa foto: facebook, booking, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să-ți iei o casă la mare? Un apartament, o casă la curte sau o vilă aproape de litoral ar surâde oricui. Află că o vilă într-o astfel de zonă te poate costa mai puțin chiar decât o garsonieră din Capitală. De câți bani ai nevoie?

Cât costă o vilă la mare? Este mai ieftină decât o garsonieră din Capitală

O vilă aflată la jumătate de oră de stațiunea Mamaia se scoate la vânzare. Se află în localitatea Nisipari din Constanța, iar costul este unul avantajos pentru cei care visează să stea aproape de Marea Neagră. Locuința este nefinisată și face parte dintr-o licitație de executare silită.

ADVERTISEMENT

Vila din localitatea Nisipari, județul Constanța are ca preț de pornire suma de 221.338, adică 45.000 de euro, ceea ce reprezintă jumătate din costul de evaluare, așa cum apare pe pagina de facebook, ”Licitații bunuri în executare silită sau în procedura de insolvență”.

Luna viitoare, pe data de 2 noiembrie 2023, va avea loc licitația pentru vila care constă în două loturi. Primul lot se bazează pe un teren intravilan de 728 de metri pătrați, cu o casă de o suprafață de 95 metri pătrați, iar al doilea lot este format dintr-un teren intravilan, cu o casă de 58 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

”Lotul nr. 1, cu un teren intravilan de 728 mp și o casă cu regim de înălțime P+1E. Casa are o suprafață de 95 mp, iar existența anexei de 15 mp o face cu atât mai atractivă. Este o oportunitate excelentă pentru o locuință confortabilă și primitoare.

Lotul nr. 2, cu un teren intravilan de 273 mp, categorisit ca curți construcții, și o casă în proporție de 80%, cu o suprafață de 58 mp. Această casă poate deveni cu ușurință o oază de relaxare și liniște”, mai apare în anunțul de pe grupul de facebook menționat.

ADVERTISEMENT

Cât costă o garsonieră din București

Conform legislației în vigoare, o proprietate care este executată silit de către o bancă sau o de o instituție publică, cu ajutorul unui executor judecătoresc, se vinde la un preț mai mic decât cel pe care îl oferă în mod normal un dezvoltator imobiliar sau proprietarul în sine.

De altfel, aflați și că un bun executat silit, dacă nu se vinde într-o primă etapă a licitației, va fi parte a unei noi licitații, până când i se va găsi un proprietar dispus să ofere suma solicitată sau una avantajoasă. Cât despre prețul unui apartament, în Capitală, poate varia.

ADVERTISEMENT

O garsonieră în București, în zone cunoscute pentru costuri mai decente, poate avea și un cost de peste 50.000 de euro, așa cum apare pe site-ul imobiliare.ro, iată mai mult decât vila din Nisipari, Constanța. Cei care au în plan să-și cumpere un imobil, așadar, trebuie să analizeze atent situația.

ADVERTISEMENT
Tags: