Life

Cum să-ți usuci rapid hainele. Patru metode eficiente

Metode de uscare rapidă a rufelor scoase de la spălat. Iată patru trucuri care îți vor fi de mare folos. Vei rămâne surprins de eficiența lor.
26.09.2022 | 18:27
Cum sati usuci rapid hainele Patru metode eficiente
Patru trucuri prin care să-ți usuci rapid hainele. Sursa foto: Renovat.ro
ADVERTISEMENT

Cu toții ne dorim ca rufele pe care le-am scos din mașina de spălat să se usuce cât mai rapid. Temperatura și anotimpul de afară influențează acest proces.

Cum să-ți usuci rapid rufele scoase de la spălat

Dacă pe timp de vară rufele se usucă în câteva ore, datorită soarelui și valorilor termice crescute, nu se întâmplă astfel și pe timp de toamnă sau iarnă.

ADVERTISEMENT

Înainte de a-ți prezenta patru trucuri prin care să ai hainele ca gata luate din dulap, trebuie să știi că acestea se storc foarte bine, odată scoase din mașina de spălat.

O primă metodă utilă este ca hainele pe care le dorești uscate într-un timp scurt să le pui într-un prosop mare de baie. Acesta se strânge cu putere încât să absoarbă toată apa. Ulterior, rufele se pun într-un loc în care să ia contact cu aerul.

ADVERTISEMENT

Uscătorul de păr, util în uscarea rapidă a hainelor

O altă metodă este să apelezi la un uscător de păr. După ce este stoarsă bine, o haină se întoarce pe față și pe dos și se usucă cu feonul. Acest dispozitiv se mișcă în mai multe direcții, ca să nu se deterioreze țesătura.

O a treia metodă este cu ajutorul fierului de călcat. Pentru protejarea hainelor, se așază peste ele un prosop, apoi se calcă cu fierul.

ADVERTISEMENT

O a patra este să scoți rufele la aer curat, dar atunci când plouă sau este zăpadă, se întind pe un uscător, în casă, în camera cu cea mai înaltă temperatură.

Referitor la ultimul truc, trebuie să ai grijă să nu crești nivelul de umezeală din interior, căci astfel poți favoriza apariția mucegaiului. După ce s-au uscat hainele, camera se aerisește sau poți cumpăra un dezumificator.

ADVERTISEMENT

De altfel, umiditatea din casă nu este benefică pentru sănătate. Te poți confrunta cu dificultăți de respirație sau dezvolta boli precum astmul.

ADVERTISEMENT
Tags: