Life

Cea mai bună metodă de a usca rufele iarna. Greșeala uriașă pe care o fac foarte mulți români

Sezonul rece nu este de mare ajutor când vine vorba de uscarea rufelor, însă FANATIK are câteva sfaturi utile care îți vor fi de un real folos perioada aceasta.
11.12.2021 | 20:23
Cea mai buna metoda de a usca rufele iarna Greseala uriasa pe care o fac foarte multi romani
Cum se usucă hainele în sezonul rece. Care e cea mai indicată soluție. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai bună metodă de a usca hainele iarna este una simplă. Specialiștii sunt de părere că rufele trebuie evitate să fie uscate direct pe calorifer.

Greșeala uriașă pe care o fac foarte mulți români are legătură cu uscarea rufelor chiar în camera în care petrec cea mai mare parte a zilei.

ADVERTISEMENT

Din păcate, oamenii de știință avertizează că în felul acesta se dezvoltă mucegaiul și umezeala care nu sunt deloc benefice organismului uman.

Cum se usucă hainele în sezonul rece. Care e cea mai indicată soluție

În cazul în care ești una dintre gospodinele care usucă iarna hainele la interior este bine să ții cont de câteva sfaturi și metode simple și utile.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai rapide variante pentru rufe este montarea unui suport pe perete. Acesta nu ocupă spațiu pe podea și de asemenea, se poate plia extrem de ușor.

Totodată, un alt truc care să usuce haine cât mai rapid este și legat de numărul produselor și programul ales de la mașina de spălat. Așadar, nu încărcați mașina cu prea multe rufe.

ADVERTISEMENT

În cazul în care mașina de spălat are prea multe rufe, atunci la final acestea vor rămâne în continuare umede ceea ce înseamnă că vor necesita un timp mai mare de uscare.

Trucuri utile și rapide pentru uscarea hainelor în casă

Unele materiale, în special cele mai groase, au nevoie de o centrifugare suplimentară, de aceea e bine să fie stoarse suplimentar, manual.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat important de care să țineți cont are legătură cu programul mașinii de spălat. Indicat este ca hainele să fie scoase imediat pentru că sunt șanse mari să prindă un miros neplăcut.

Rufele trebuie neapărat să stea lângă o fereastră deschisă sau într-un loc cu o circulație bună a aerului. Hainele nu trebuie să stea suprapuse pentru că se vor usca mult mai greu.

E bine ca obiectele vestimentare să fie distribuite în mod egal și să fie întoarse după câteva ore pentru a se usca uniform.

Cămășile sau alte haine delicate se usucă direct pe umeraș. În felul acesta nici nu vor avea nevoie să fie călcate. Rufele nu trebuie împachetate cât timp sunt încă jilave pentru că prind un miros neplăcut.

De asemenea, rufele uscate numai parțial pot aduce mucegai în casă. În plus, aerisirea într-o cameră în care sunt haine este vitală pentru sănătate.

ADVERTISEMENT