Life

Cum scapi de petele de ulei de pe haine și de pe pereți. Soluția e la îndemâna tuturor femeilor

Cum ștergi petele de ulei de pe haine și pereți. Rezolvarea este foarte utilă gospodinelor care se confruntă cu această problemă.
14.03.2023 | 16:07
Cum scapi de petele de ulei de pe haine si de pe pereti Solutia e la indemana tuturor femeilor
Cum ștergi petele de ulei de pe haine și pereți. Rezolvarea care este foarte utilă gospodinelor. Sursa foto: es.wikihow.com
ADVERTISEMENT

Cum scapi de petele de ulei de pe haine și de pe pereți fără să apelezi imediat la spălare. Soluția e la îndemâna tuturor femeilor fie că este vorba de obiectele vestimentare, fie de diferitele suprafețe din bucătărie.

Cum ștergi petele de ulei de pe haine și pereți. Rezolvarea este foarte utilă gospodinelor

Uleiul este unul dintre produsele foarte greu de eliminat de pe haine și de pe pereți, însă de acum înainte rezolvarea va fi mult mai simplă. Trucul eficient și de mare ajutor femeilor folosește ingrediente foarte ieftine.

ADVERTISEMENT

Grăsimea poate fi scoasă din țesături foarte ușor dacă utilizezi fierul de călcat. Se încinge foarte bine aparatul pe haina care are deasupra hârtie absorbantă. Se ține câteva secunde deasupra petei de pe haine.

În scurt timp vei vedea cum pata de ulei se va transfera pe hârtie. De mare ajutor în eliminarea petelor este și alcoolul care se toarnă direct pe suprafața murdară. Se lasă să acționeze câteva minute și apoi se curăță zona pentru a scoate toate urmele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sarea este un alt ingredient din bucătărie care te scapă de grăsimea de pe haine datorită faptului că absoarbe umezeala și impuritățile. Produsul se pune direct pe pată, soluția fiind ideală pentru materialele delicate.

Se freacă foarte ușor zona murdară și apoi se înmoaie obiectul vestimentar într-un lighean cu apă fierbinte. Ulterior, specialiștii ne spun că trebuie să spălăm haina la mașină sau manual pentru un rezultat favorabil.

ADVERTISEMENT

Oțetul și pudra de talc fac minuni când vine vorba de petele de ulei. Amestecul dintre cele două se lasă să acționeze timp de o oră și apoi se stropește haina cu puțin oțet alb. Murdăria va dispărea chiar dacă are câteva zile bune.

Cum elimini petele de ulei de pe suprafețele din bucătărie

Petele de ulei de pe suprafețele din bucătărie, printre care se află pereții, gresia și faianța, pot fi eliminate cu ajutorul unei soluții realizate din apă fierbinte și oțet. Aceste două ingrediente au rolul de a degresa toate locurile.

ADVERTISEMENT

În cazul în care uleiul din tigaie sare pe podea se adaugă puțină făină deasupra care va absorbi repede ingredientul fierbinte. Pudra de talc, în combinație cu săpun neutru, este ideală pentru pereți pentru că nu strică vopseaua.

ADVERTISEMENT
Tags: