Life

Cum scapi de respirația urât mirositoare? Sfatul medicilor stomatologi

Te confrunți cu respirația urât mirositoare? Poate exista o problemă de sănătate. Ce sfat au pentru tine medicii stomatologi?
22.06.2023 | 16:51
Cum scapi de respiratia urat mirositoare Sfatul medicilor stomatologi
Ce spun medicii stomatologi despre respirația urât mirositoare. Sursa foto: Well-nest.ro
ADVERTISEMENT

Respirația urât mirositoare este o problemă cu care se confruntă multe persoane. La mijloc este vorba despre o afecțiune medicală, care din fericire se poate trata. Ce sfat au doctorii stomatologi pentru tine încât să scapi de aceasta?

Cum să nu mai ai o respirație urât mirositoare

În termeni medicali, respirația urât mirositoare este cunoscută ca halitoză. Apare ca urmare a unor obiceiuri precum fumatul, consumul de cafea sau alcool. Boli ale stomacului sau dantura neîngrjjită corespunzător sunt alți factori care contribuie la dezvoltarea acesteia.

ADVERTISEMENT

Halitoza creează dinsconfort pentru persoanele care sunt conștiente de ea. Se simt jenate în a interacționa cu cei din jur. De multe ori, oricât ar încerca să o elimine cu ajutorul pastei de dinți, gumei de mestecat sau apă de gură, observă că acestea nu dau rezultate.

De altfel, poți avea respirație neplăcută chiar și dacă ai o dantură îngrijită, cu dinți albi, curați și strălucitori. În acest caz ar putea fi vorba despre hidratarea insuficientă. Ada.S. Cooper, purtător de cuvânt al American Dental Association, are o explicație.

ADVERTISEMENT

”Să nu îți imaginezi că dacă te speli zilnic de câte patru ori nu vei avea probleme cu mirosul gurii. Când gura devine mai uscată, glandele salivare elimină mai puțină salivă. Iar când cantitatea de salivă este mică, alimentele și bacteriile tind să rămână în gură pentru o perioadă mai mare de timp”, a transmis Ada.S. Cooper, la bază medic dentist, pentru Business Insider.

Hidratarea cavității bucale se poate face printr-un consum de apă în cantități mari. Cum este sezonul de vară, vă puteți alimenta și cu multe fructe și legume, care la fel contribuie la hidratare. Atenție și la unele medicamente pe care le luați, căci și acestea provoacă halitoză.

ADVERTISEMENT

Spălatul pe dinți, extrem de util pentru combaterea halitozei

Dr. Cooper recomandă pentru o igienă dentară și spălarea dinților seara, de fiecare dată înainte de culcare. În caz contrar, hrana și bacteriile pe care le-ați acumulat pe parcursul zilei pot produce atât miros neplăcut, cât și carii sau pete pe dinți.

Printre toate cele menționate, cel mai bine este să te prezinți la medicul dentist. El îți va spune concret cum să acționezi. Posibil să-ți prescrie chiar o rețetă de medicament. Carmen Trufaș, doctor dentist român, are mai multe remedii.

ADVERTISEMENT

Dr. Carmen Trufaș spune că este utilă în combaterea halitozei clătirea gurii cu apă amestecată cu sare de mare. Totodată, încearcă să mesteci un bețișor de scorțișoară, să bei suc de ananas, ceai verde, apă de gură cu oțet sau apă de gură cu bicarbonat de sodiu.

”Respirația urât mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halenă ori halitoză, apare de cele mai multe ori din cauza unui dezechilibru la nivelul florei microbiene din cavitatea orală ori din cauza consumului unor alimente – ceapă, usturoi.

Partea bună este că avem la îndemână numeroase remedii pentru a combate pe termen lung halena. Asta pentru că spălatul pe dinți și folosirea apei de gură au efect doar pe termen scurt – după câteva minute, respirația urât mirositoare revine. Dacă halena persistă mai multe zile la rând, în ciuda eforturilor tale de a o combate, mergi la medicul dentist pentru un consult”, mai transmite dr. Carmen Trufaș, potrivit doc.ro

ADVERTISEMENT
Tags: