Life

Obiceiul care îți strică dinții. Ce să nu faci niciodată în timpul periajului

Ce greșeli frecvente fac oamenii în ceea ce privește spălatul pe dinți. Aceste obiceiuri pot afecta serios sănătatea danturii.
10.05.2023 | 19:31
Obiceiul care iti strica dintii Ce sa nu faci niciodata in timpul periajului
Greșeli frecvente în spălatul pe dinți. Foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Ce greșeli să eviți în ceea ce privește spălatul pe dinți. Medicii stomatologi recomandă evitarea acestor obiceiuri persoanelor care nu vor să își pună în pericol dantura. Muți nici nu își dau seama că fac asta.

Obiceiuri pe care să le eviți în ceea ce privește spălatul pe dinți

Un obicei banal pe care mulți oameni îl au în timpul spălatului pe dinți nu este deloc recomandat pentru o igienă dentară corectă. Astfel că, nu este important doar cât de des ne schimbăm periuța, dar și cum o folosim.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, stomatologii le recomandă celor care obișnuiesc să umezească perii înainte de a pune pasta de dinți, să renunțe la acest lucru. Dacă periuța ta nu este suficient de moale, atunci încearcă să găsești un model potrivit, dar nu o uda.

Conform doctorului stomatolog Raha, acest lucru nu va face decât să dilueze pasta, astfel că folosirea ei va deveni inutilă. De altfel, acesta este și motivul pentru care nu recomandă clătirea dinților după periajul dentar.

ADVERTISEMENT

Unii dentiști consideră că așa sunt eliminate resturile de pastă, care încă ar putea fi activă. Totuși, alți specialiști nu sunt de acord cu afirmațiile și susțin că încă nu s-au făcut suficiente studii pentru a descoperi calea corectă.

„Nu-mi pasă ce alege fiecare să facă. Nu există dovezi concrete care să sugereze că o metodă este mai bună decât cealaltă”, a declarat  dentistul Luke Thorley, pentru Metro.co.uk, citat de adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT

De ce să nu te speli pe dinți după ce ai băut cafea

Din seria greșeli în spălatul pe dinți, specialiștii au mai lămurit un mit. Dacă și te temi că dantura o să își fie pătată de cafea și te speli abia după ce ai consumat-o, atunci este foarte posibil să-ți faci mai mult rău.

Dentiștii au dezvăluit că, de fapt, tocmai acest obicei face ca dinții să fie afectați. Astfel, medicii recomandă periajul înainte, pentru că, în acest mod, dantura o să fie mai protejată. Care este explicația?

ADVERTISEMENT

Se pare că spălatul pe dinți înainte de cafea ajută, de fapt, la eliminarea plăcilor. Pentru că vorbim despre o băutură acidă, acesta va face ca smalțul dinților va fi mult mai slăbit în cazul în care dantura este curată.

ADVERTISEMENT