Life

Cum se albesc șosetele fără să folosești clor. Nu ai nevoie de soluții scumpe

Cum se albesc șosetele fără clor sau alte soluții costisitoare. Ce metode poți încerca acasă pentru cele mai bune rezultate.
01.11.2022 | 12:03
Cum se albesc sosetele fara sa folosesti clor Nu ai nevoie de solutii scumpe
Soluții pentru a curăța șosetele albe. Sursa foto: Freepik/rawpixel.com
ADVERTISEMENT

Șosetele se albesc ușor dacă folosești câteva metode acasă, cu ingrediente simple, accesibile oricui. Iată câteva soluții care te vor ajuta să cureți murdăria de pe șosete.

Cum se albesc șosetele fără să folosești clor sau alte soluții scumpe

Șosetele albe pot fi o adevărată bătaie de cap din cauza faptului că se murdăresc foarte ușor, iar mizeria este vizibilă. Cu toate acestea, nu este deloc greu să le cureți și să le faci să arate ca noi.

ADVERTISEMENT

Există câteva metode simple pe care le poți încerca acasă. Nu ai nevoie de clor sau de soluții costisitoare pentru a reda albul imaculat al șosetelor.

O soluție simplă și la îndemâna oricui este să lași șosetele la înmuiat într-un lighean cu apă rece, peste care adaugi bicarbonat de sodiu sau sare. Poți să adaugi și puțin detergent dacă vrei să grăbești procesul.

ADVERTISEMENT

Șosetele se lasă la înmuiat până a doua zi și își vor recăpăta albul din fabrică, fără nicio urmă de murdărie.

Metoda este utilă și pentru petele de pe haine. Se face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, care se pune peste pete. A doua zi se bagă la mașina de spălat, dar se pot spăla și de mână, mai ales că vor fi mult mai ușor de curățat.

ADVERTISEMENT

O altă metodă care te ajută să albești șosetele este apa oxigenată, cu o concentrație de 3%. În afară de detergentul folosit pentru spălarea șosetelor albe, poți adăuga și o cană de apă oxigenată. Toată murdăria de pe șosete va dispărea fără mari eforturi.

Albirea șosetelor cu suc de lămâie

Poți albi șosetele și dacă le pui într-o oală cu apă fiartă în care adaugi suc de lămâie proaspăt stors. După stoarcere, lămâile nu se aruncă, ci se lasă în apă pentru a grăbi procesul de albire.

ADVERTISEMENT

Atunci când apa dă în clocot, se pun șosetele, după care se stinge focul. Șosetele se lasă în apa fierbinte timp de o oră, iar apoi se clătesc bine și vor fi mult mai curate, potrivit cumsa.ro.

Și oțetul este foarte util pentru albirea șosetelor. Ai nevoie de un litru de apă și de 60 de ml de oțet în care să ții șosetele la înmuiat timp de 40 de minute.

Dacă șosetele sunt foarte murdare, atunci poți adăuga o cantitate mai mare de oțet pentru a le curăța.

ADVERTISEMENT
Tags: