Life

Cum se face ciorba de miel perfectă. Rețeta lui chef Florin Dumitrescu. Ingredientele secrete pe care le folosește juratul de la Masterchef

Cum poți face, la tine acasă, cea mai bună ciorbă de miel. Sfaturile lui Florin Dumitrescu pentru un preparat delicios, numai bun de pus pe masa de Paște.
02.05.2024 | 09:56
Cum se face ciorba de miel perfecta Reteta lui chef Florin Dumitrescu Ingredientele secrete pe care le foloseste juratul de la Masterchef
Cum prepară Florin Dumitrescu cea mai delicioasă ciorbă de miel. Sursa foto: Facebook, Freepik
ADVERTISEMENT

Paștele se apropie, iar de pe mesele românilor nu vor lipsi preparatele tradiționale. Fără doar și poate, mielul este ”vedeta” acestei sărbători, iar gospodinele care vor să prepare o ciorbă delicioasă, pot urma rețeta lui chef Florin Dumitrescu.

Ce ingrediente folosește Florin Dumitrescu pentru a prepara ciorba de miel

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi din România. De-a lungul timpului, juratul de la MasterChef a făcut artă în farfurie și a inspirat mii de fani cu preparatele lui.

ADVERTISEMENT

Acum, pentru că Paștele bate la ușă, Florin Dumitrescu a decis să le arate tuturor cum prepară el ciorba de miel. Rețeta nu este una complicată, iar gospodinele care o vor urma nu au cum să dea greș cu ea.

Ingredientele necesare pentru a prepara ciorba de miel sunt: un kilogram de carne de miel, 400 de grame de cartofi, țelină, păstârnac, morcovi și ceapă, toate în cantități egale de 200 de grame.

ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu începe prin a dezosa pulpa de miel. Oasele se pun la fiert, iar carnea de pe ele se taie cubulețe. Ulterior, aceasta va fi adăugată în oală. Acesta este un truc pe care juratul de la MasterChef îl pune în aplicare pentru a evita formarea spumei.

Sfaturile juratului MasterChef pentru un preparat reușit, numai bun de pus pe masa de Paște

Într-o oală încăpătoare se pune uleiul la încins, după care se adaugă legumele. Pentru un plus de savoare, acestea pot fi călite împreună cu puțin chimen. După ce carnea a fiert suficient, se adaugă legumele călite, iar dacă este nevoie, se mai poate completa cu apă.

ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu are mai mulți ași în mânecă atunci când vine vorba despre prepararea ciorbei de miel. Pentru ca zeama să rămână curată pe tot parcursul fierberii preparatului, cheful recomandă ca focul să fie unul mic.

Nimeni nu își dorește să fie tare carnea de miel din ciorbă, așa că juratul MasterChef a mai oferit un pont gospodinelor. Carnea poate fi fragedă dacă se adaugă sarea abia la finalul preparatului, nu în timpul fierberii lui.

ADVERTISEMENT

Pentru ca preparatul să aibă un gust aparte, chef Florin Dumitrescu recomandă prepararea unui amestec format din iaurt și oțet. Acesta se va adăuga în ciorba de miel la final, în funcție de preferințe.

Ciorba de miel are nevoie de 3 – 4 ore pentru a fi fiartă complet. Cu 20 de minute înainte de a opri focul, se pot adăuga și cele 400 de grame de cartofi tăiați cubulețe. Abia la final de tot, după ce focul a fost oprit se pune pătrunjelul care oferă o notă de prospețime preparatului.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al...
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al economiei când nu îl vede nimeni
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori