Life

Cum se folosește corect balsamul de păr. Sfaturile experților 

Cum folosești corect balsamul de păr, încât să ai o podoabă capilară de invidiat. Sfaturile experților de care este bine să ții cont.
01.02.2023 | 18:43
Cum se foloseste corect balsamul de par Sfaturile expertilor
Trucuri pentru aplicarea balsamului de păr. Sursa foto: Experte în frumusețe
ADVERTISEMENT

Îngrijirea părului este esențială în rutina de înfrumusețare a unei femei. Balsamul este unul dintre ”ingredientele” cheie pentru o podoabă capilară sănătoasă, iar pentru asta este nevoie și de o aplicare în mod corect.

Cum se aplică în mod corect balsamul de păr. Multe femei fac această greșeală

Este bine știut faptul că balsamul ajută părul să fie mătăsos și strălucitor. Experții trag un semnal de alarmă în privința felului cum îl utilizăm.

ADVERTISEMENT

Mai exact, părul se poate îngrășa dacă întindem acest produs cosmetic de la rădăcină. Pentru a evita acest disconfort, se recomandă începând de jumătatea părului în jos, cu accentuare pe vârfuri.

”Încearcă să nu aplici balsamul la rădăcini. Persoanele cu păr lung trebuie să aplice produsul de la jumătatea părului în jos (minim o distanță de 4-5 cm de la rădăcină), concentrându-se pe vârfuri. În caz contrar, scalpul poate produce prea mult sebum ceea ce va crea senzația de păr gras”, spune Ligia Lăscuș, de profesie hairstylist, potrivit Alist Magazine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, imediat după spălare, părul se usucă puțin cu un prosop și apoi este mai bine să punem și balsamul. Totodată, Ligia Lăscuș precizează că acest produs se alege în funcție de tipul de păr.

”Spre deosebire de șampon, care trebuie ales în funcție de tipul de scalp, balsamul se alege având în vedere tipul tău de păr. Este important să optezi pentru produse de calitate care hidratează părul și previn deshidratarea lui,” a mai adăugat specialistul în îngrijirea părului.

ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba despre părul vopsit, acesta ar avea nevoie de și mai multă protecție decât un păr obișnuit și indicat este chiar un balsam special.

”Părul vopsit are nevoie de extra-protecție. Este indicat șă folosești după fiecare spălare un balsam special pentru mai multă hidratare și pentru a sigila culoarea”, mai transmite expertul.

ADVERTISEMENT

Tot de o atenție deosebită au nevoie și firele de păr rebele, ondulate sau crețe. Printr-un balsam, podoaba capilară devine moale și hidratată.

Balsamul poate înlocui șamponul?

Printre toate acestea, se mai recomandă și ca, de două ori pe săptămână, să folosim balsam în loc de șampon, deoarece pieptănatul devine mai ușor, iar firele nu se mai rup.

ADVERTISEMENT
Tags: