Fotbal intern

Cum se poate rupe contractul drepturilor TV de 140 de milioane de euro! Șeful EAD şi oficialii LPF au făcut anunţul: “Doar în cazul ăsta”

22.04.2019 | 13:31
Orlando Nicoară (în centru), directorul firmei EAD.RO Interactive SRL, spune că, dacă acest sezon nu se va termina pe teren, contractul pentru drepturile TV va fi renegociat cu siguranță

Directorul firmei EAD.RO Interactive SRL, Orlando Nicoară, a explicat luni, într-o conferință de presă cum se poate rupe contractul drepturilor TV. FANATIK a fost la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, acolo unde s-a semnat parteneriatul media dintre LPF și EAD.RO Interactive SRL, firma care va plăti 28 de milioane de euro pe an pentru drepturile TV a meciurilor din Liga 1 Betano. 

Cum se poate rupe contractul drepturilor TV

“Costurile de producție depășesc 120 de mii de euro pentru un meci! Nici măcar Pro TV, care este lider, nu își poate permite să plătească singură această sumă. Nu s-a făcut licitație pentru că drepturile s-ar fi blocat într-o singură reţea. EAD poate ieși din contract doar dacă scade drastic numărul de echipe din prima ligă!”, a explicat Orlando Nicoară cum se poate rupe contractul drepturilor TV.

Contractul drepturilor TV este de 28 de milioane de euro anual plus TVA, urmând să fie plătiţi 30% în mod egal şi 70% din bani în funcţie de performanţele din sezon. ”Există garanţii. Trebuie să depună garanţii bancare pentru orice rată. Dacă nu se respectă, Liga poate rupe contractul a doua zi, dar suntem convinşi că nu va fi cazul. Nu există comision pentru acest contract”, a explicat Justin Ştefan în cadrul conferinţei de presă.

Orlando Nicoară, Gino Iorgulescu și Justin Ștefan în conferința de presă în care s-au prezentat datele vânzării drepturilor TV
Orlando Nicoară, Gino Iorgulescu și Justin Ștefan în conferința de presă în care s-au prezentat datele vânzării drepturilor TV

Cine este EAD.RO Interactive SRL

EAD.RO Interactive SRL va vinde drepturile TV celor care sunt interesați, ca și până acum. Pe lângă Telekom Sport, Look Plus și Digi Sport, mai există și interes din străinătate, lucru anunțat de Gino Iorgulescu, președintele LPF: “Contractul drepturilor TV pe următorii 5 ani s-a aprobat în Adunarea Generală. Suma este de 28 de milioane fără TVA. Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV”.

FANATIK a aflat că firma care a achiziționat drepturile TV din Liga 1 Betano are sediul în București, sectorul 1, iar administrator este Ștefan Ilie. La această afacere s-au asociat Iuga Vasile, Pazara Cristina și Tomșa Gheorghe Adrian, cel din urmă fiind unul dintre oamenii importanți în negocierile dintre LPF și firma EAD.RO Interactive SRL.