Life

Cum se pregătesc cele mai gustoase clătite brașovene cu carne și în sos de roșii. Rețeta te va cuceri instant

Cum se fac cele mai bune clătite brașovene umplute cu carne, în sos de roșii. Rețeta pe care merită să o încerci neapărat.
17.02.2023 | 19:20
Cum se pregatesc cele mai gustoase clatite brasovene cu carne si in sos de rosii Reteta te va cuceri instant
Cum se fac cele mai bune clătitele brașovene umplute cu carne, în sos de roșii. Rețeta pe care merită să o încerci. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se pregătesc cele mai gustoase clătite brașovene cu carne și în sos de roșii. Rețeta te va cuceri instant, mai ales că este un preparat culinar care se poate servi ca atare atât la prânz, cât și la cină. Află ce ingrediente ai nevoie!

Cum se fac cele mai bune clătite brașovene umplute cu carne, în sos de roșii. Rețeta pe care merită să o încerci

Clătitele brașovene fac parte din categoria mâncărurilor sărate. Sunt moi, au o umplutură consistentă și sunt absolut delicioase atunci când sunt cufundate într-un sos de roșii aromat. Se servesc cu smântână din belșug.

ADVERTISEMENT

Horia Vîrlan, unul dintre cei mai apreciați chefi ai bucătăriei tradiționale, a dezvăluit în cartea Bucatele noastre care sunt pașii pe care îi avem de urmat. Totul pleacă de la aluatul clasic, însă rezultatul final întrece orice așteptări.

Ingredientele de care ai nevoie pentru clătite sunt: o cană și jumătate de lapte, o cană și jumătate de făină albă, o jumătate de cană de apă minerală, 1 lingură de ulei de floarea soarelui, 3 ouă și jumătate de linguriță de sare.

ADVERTISEMENT

Pentru umplutură sunt necesare următoarele: 400 grame de ciuperci, 150 grame de carne tocată de porc, 150 grame de ficăței, 3 linguri de ulei, 2 ouă, o ceapă, o lingură de făină, jumătate de cană de smântână fermentată, jumătate de linguriță de cimbru uscat, o linguriță și jumătate de sare și o jumătate de linguriță de piper măcinat.

Sosul de roșii are în compoziția sa două căni de suc de roșii, o jumătate de pahar de vin alb, o jumătate de supă de legume sau apă, o jumătate de linguriță de sare și o lingură de zahăr. De asemenea, pentru pane e nevoie de 200 grame pesmet, 2 ouă, 2 linguri unt și 2 linguri ulei de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

Clătite cu carne, în sos de roșii și smântână

Prima oară se fac clătitele după ce se bat ouăle cu sare și se adaugă peste ulei, lapte, apă minerală și făină la sfârșit. Aluatul obținut trebuie să aibă consistența unei smântâni subțiri. Se lasă să se odihnească circa 20-30 de minute.

Se trece la umplutură. Se toacă ceapa și se rumenește la foc domol, apoi se adaugă carnea tocată. Amestecul se scoate într-un bol și se adaugă în aceeași tigaie ficățeii care se rumenesc împreună cu puțin cimbru.

ADVERTISEMENT

Se curăță tigaia și se călesc ciupercile tocate până nu mai lasă zeamă. Ouăle se bat cu făina și smântâna, apoi se pun peste carnea tocată, ficățeii și ciupercile. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine. Se umplu clătitele cu acest amestec.

Ouăle rămase se bat pentru a se trece clătitele prin ele. Apoi se dau prin pesmet și se prăjesc în unt și ulei, la foc mediu. Se lasă pe foc până când sunt rumenite. Sosul se face prin fierberea tuturor ingredientelor timp de 15 minute. Poftă bună!

ADVERTISEMENT