Care e ingredientul care dă gust deosebit clătitelor pe care foarte mulți români le adoră și le pregătesc des. Secretul cofetarilor a fost dezvăluit după ce tot mai multe gospodine s-au plâns că nu le ies deloc ca la carte.
Clătitele au la bază o compoziție foarte simplă, cu produse pe care le are toată lumea în frigider, dar ce te faci atunci când se lipsesc de tigaie? Ei bine, cofetarii de pretutindeni au spus care este secretul care nu dă greș niciodată.
Untul este ingredientul pe care se bazează patiserii atunci când se apucă de făcut acest desert delicios, pufos și aromat. Acesta are rolul de a lega toate ”elementele”.
În plus, cu ajutorul acestui aliment nu va mai fi nevoie să adaugi în tigaie ulei de floarea soarelui sau unt. Tot ce trebuie să faci este să ungi fundul cratiței și rezultatul final te va surprinde instant. Și unde mai pui că timpul de coacere va fi mai mic decât de obicei.
Așadar, produsele de care ai nevoie pentru clătite sunt: 6 ouă, 300 ml de lapte rece, 300 ml de apă minerală carbogazoasă, 300 grame de făină, zahăr vanilat, un praf de sare și o lingură de smântână și unt.
Unul dintre cele mai importante secrete când vine vorba de clătite pufoase este laptele care se adaugă fierbinte pentru a mări aderența făinii. De asemenea, aceasta din urmă trebuie cernută cu puțin timp înainte de a fi folosită.
Adăugați sare și zahăr conform rețetei. Indicat ar fi să măsurați fiecare produs cu ajutorul unui cântar de bucătărie. Încercați să dizolvați făina în apa sărată pentru că în felul acesta aluatul nu va avea deloc cocoloașe.
Înainte de a te apuca de prăjit clătitele cofetarii recomandă să presărați puțină sare în tigaie și apoi să o frecați cu ajutorul unui șervețel. Abia apoi se unge cu unt sau ulei de floarea soarelui.
Conform bucatarul.eu, dacă clătita se rupe atunci când o întoarceți, înseamnă că trebuie să mai adăugați în compoziție făină și ouă.