Life

Cum se țin, de fapt, alimentele în frigider. Doar așa o să le păstrezi proaspete

Cum se păstrează, în realitate, produsele la rece. Aceasta este modalitatea care te ajută să le ții o perioadă mai lungă.
25.03.2023 | 08:30
Cum se tin de fapt alimentele in frigider Doar asa o sa le pastrezi proaspete
Cum se păstrează, în realitate, produsele la rece. Aceasta este modalitatea care te ajută să le ții o perioadă mai lungă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se țin, de fapt, alimentele în frigider și de ce se alterează repede. Doar așa o să le păstrezi proaspete și greșelile vor fi mai rare. Care sunt locurile ideale pentru fiecare, conform specialiștilor în domeniul alimentar.

Cum se păstrează, în realitate, produsele la rece. Aceasta este modalitatea care te ajută să le ții o perioadă mai lungă

Unele persoane nu știu cum se păstrează, în realitate, produsele la rece și care este cea mai bună modalitate pentru a le păstra o perioadă mai lungă. E foarte important să cunoaștem beneficiile aparatului electrocasnic.

ADVERTISEMENT

Experții recomandă o serie de măsuri pentru depozitarea în siguranță a alimentelor. De asemenea, e foarte importantă temperatura din interior, dar și cât de des deschizi ușa pentru a pune sau pentru a lua diverse lucruri.

Pe raftul de sus al frigiderului trebuie să stea brânzeturile, iaurturile, ciocolata și untul. Pe cel din mijloc specialiștii ne sfătuiesc să depozităm caserolele care conțin mâncare gătită pe bază de carne și alimentele semipreparate.

ADVERTISEMENT

Pe cel mai de jos raft stau de obicei sticlele cu lapte, ouăle, caserolele cu fructe de mare, carnea crudă sau peștele, în timp ce pe ușa aparatului sunt depozitate în mare siguranță sosurile (muștar, kepchup) și sucurile din fructe.

Produse care necesită o atenție mai mare

Ouăle se numără printre produsele care necesită o atenție mai mare și care au nevoie de un loc cu o temperatură constantă. Acesta este motivul pentru care stau pe raftul din mijloc din frigider, în cartonul în care au fost cumpărate de la magazin.

ADVERTISEMENT

Laptele se găsește frecvent pe raftul de sus sau pe ușa frigiderului, însă specialiștii spun că este o mare greșeală. Acest aliment trebuie să stea pe raftul cel mai de jos al aparatului, unde temperatura este cea mai scăzută.

De asemenea, iaurtul, smântâna și brânza proaspătă se păstrează cel mai bine pe rafturile de jos. Carnea proaspătă se ține pe ultimul raft, unde temperatura este minimă și unde nu există posibilitatea scurgerii din pachet peste alte produse din frigider.

ADVERTISEMENT

Legumele se mențin proaspete o perioadă cât mai lungă dacă sunt păstrate în sertarul special din partea de jos. Ele nu trebuie să stea alături de fructe pentru că se strică mult mai repede. Conform ideall.ro, temperatura optimă pentru frigider este 4 grade Celsius, iar pentru congelator de -17 grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților