Life

Produsul care nu trebuie să stea niciodată la frigider. Greșeala majoră pe care o fac multe gospodine

Alimentul care nu se păstrează sub nicio formă la rece. Eroarea uriașă pe care o realizează multe femei din țara noastră.
07.03.2023 | 18:04
Produsul care nu trebuie sa stea niciodata la frigider Greseala majora pe care o fac multe gospodine
Alimentul care nu se păstrează sub nicio formă la rece. Eroarea uriașă pe care o realizează multe femei. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Produsul care nu trebuie să stea niciodată la frigider. Greșeala majoră pe care o fac multe gospodine. Ce spun experții în domeniul alimentar despre acesta și care este locul unde se păstrează în condiții optime și de siguranță.

Alimentul care nu se păstrează sub nicio formă la rece. Eroarea uriașă pe care o realizează multe femei

Cartoful este alimentul care nu se păstrează sub nicio formă la rece. Specialiștii Foods Standards Agency susțin că această legumă nu trebuie să stea niciodată la frigider datorită amidonului pe care îl conține în compoziția sa.

ADVERTISEMENT

Substanța este, de fapt, o polizaharidă care din punct de vedere structural este alcătuită din amiloză și amilopectină. Acesta este motivul pentru care se transformă în zahăr dacă ajunge alături de alte produse, la frigider.

Locul de depozitare optim este o cămară în care nu pătrunde lumina și umiditatea. Gospodinele care nu dispun de o astfel de încăpere pot păstra cartofii cruzi într-o ladă din plastic sau carton cât mai departe de lumina soarelui.

ADVERTISEMENT

E foarte important să alegeți cele mai bune legume pentru a fi păstrate în casă. Fii atenți la cartofii care prezintă pete sau sunt stricați pentru că în felul acesta vor avea o durată de viață mai mică. De asemenea, puteți cumpăra cât aveți nevoie pentru a găti o mâncare delicioasă și sănătoasă.

Care sunt produsele ce nu se păstrează la frigider

Experții în domeniul alimentar ne atenționează că cartofii nu sunt singurele produse care nu se păstrează la frigider. Printre acestea se mai află roșiile pentru că procesul de coacere nu se oprește atunci când sunt rupte din seră sau grădină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pepenele roșu nu trebuie să stea la rece dacă este întreg. Se păstrează departe de soare. În cazul în care este tăiat pe jumătate sau feliat e indicat să fie băgat la frigider ca să nu-și piardă antioxidanții pe care îi conține.

Ceapa, usturoiul și fructele cu sâmburi (piersici, caise, prune, cireșe) trebuie să stea departe de frigider pentru că vor mucegăi mai repede dacă sunt păstrate la rece. În plus, pâinea nu se ține în astfel de condiții pentru că produce amidon care suferă reacții chimice.

ADVERTISEMENT

Uleiul de măsline își schimbă gustul și textura dacă este ținut la rece. Mierea se cristalizează și își pierde gustul dacă se păstrează la frigider. Uleiul de cocos, untul de arahide, condimentele, ketchupul și sosul de soia se încadrează în aceeași categorie.

ADVERTISEMENT
Tags: