News

Cum se vor organiza nunțile și câți invitați pot avea ele după 15 mai. Marcel Vela: ”Va fi o analiză absolut științifică”

07.05.2020 | 09:14
Cum se vor organiza nuntile si cati invitati pot avea ele dupa 15 mai Marcel Vela Va fi o analiza absolut stiintifica
Cum se vor organiza nunțile și câți invitați pot avea ele după 15 mai. Marcel Vela: ”Va fi o analiză absolut științifică”. Sursa: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Marcel Vela a vorbit în aceste zile despre cum se vor organiza nunțile și câți invitați pot avea ele după 15 mai, un subiect arzător și de mare interes pentru mulți cetățeni ai României.

Cum se vor organiza nunțile și câți invitați pot avea ele după 15 mai. Marcel Vela: ”Va fi o analiză absolut științifică”

Pandemia de coronavirus, la care s-a adăugat automat o stare de urgență dură, cu măsuri stricte de izolare, a făcut ca nunțile românilor să fie practic anulate sau, dacă e să citim din Ordonanțele militare, ”reduse la maxim 8 persoane”.

ADVERTISEMENT

Cum 15 mai, data relaxării măsurilor de izolare, bate la ușă, mulți români se întreabă și ard de nerăbdare să afle răspunsul la întrebarea ”Cum se vor organiza câți invitați pot avea nunțile după mijlocul lunii”.

La deja tradiționala întâlnire cu cetățenii de pe pagina sa de Facebook, ministrul Internelor, Marcel Vela, a fost întrebat dacă se vor putea organiza nunţi după data de 15 mai și câte persoane pot participa.

ADVERTISEMENT

Șeful MAI  a precizat că acest lucru va fi evaluat de către specialişti, în funcţie de contextul epidemiologic din acel moment. Vela afirmă că respectarea în continuare a tuturor măsurilor poate aduce o perspectivă ”optimistă” în acest domeniu.

”Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane, până în 15 mai, pe durata stării de urgenţă.

ADVERTISEMENT

După 15 mai, în funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul CNSSU în legătură cu numărul de persoane care pot participa la evenimente de ordin personal, de genul nunţilor”, a declarat, miercuri seară, Marcel Vela, pe pagina sa de socializare.

Câți invitați pot fi la o nuntă: ”Va fi o analiză științifică” în acest sens

În acest moment, la nunți erau permiși maxim 8 persoane. După 15 mai, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, numărul ar putea fi modificat.

ADVERTISEMENT

”Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai spus Vela.

ADVERTISEMENT