News

Se pot organiza nunţi după 15 mai? Răspunsul ironic oferit de ministrul Marcel Vela

30.04.2020 | 23:20
Se pot organiza nunti dupa 15 mai Raspunsul ironic oferit de ministrul Marcel Vela
ADVERTISEMENT

Începând cu 15 mai, data la care expiră decretul pentru prelungirea stării de urgență instituite ca urmare a răspândirii noului tip de coronavirus pe teritoriul României, este foarte posibil să intre în vigoare o serie de măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pentru sporirea distanțării sociale în contextul epidemiei de coronavirus.

În aceste condiții, în spațiul public se discută tot mai intens despre redeschiderea frizeriilor și saloanelor de cosmetică, cabinetelor stomatologice sau chiar restaurantele. Mai mult decât atât, cuplurile care aveau planificate nunțile în această perioadă speră ca mult așteptatul eveniment să poată fi organizat „ca la carte”, cu un număr cât mai mare de invitații.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela le taie elanul celor care se pregăteau de nuntă după 15 mai

O eventuală relaxare a măsurilor se va face, însă, gradual, avertizează la unison Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Marcel Vela și toți ceilalți factori de decizie din statul român. De altfel, chestionat în privința posibilității ca nunțile să poată avea loc după expirarea decretului de prelungire a stării de urgență, ministrul de Interne a răspuns ironic, afirmând că perechile de îndrăgostiți își pot uni destinele oricând, cu condiția să nu aibă alături mai mult de 8 persoane.

Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane, până în 15 mai, pe durata stării de urgenţă. După 15 mai, în funcţie de cum evuluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul CNSSU în legătură cu numărul de persoane care pot participa la evenimente de ordin personal, de genul nunţilor.

ADVERTISEMENT

Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a explicat Marcel Vela într-un interviu acordat joi seară.

Nunțile cu mai mult de 8 persoane ar putea avea loc în luna august

Vestea bună este că Guvernul ia în calcul ca în luna august să relaxeze măsurile de distanțare socială, astfel încât nunțile să se poată desfășura și cu un număr mai mare de 8 participanți. Totul depinde, însă, de contextul epidemiologic din acel moment și de modul în care vom înțelege să respectăm restricțiile până atunci.

ADVERTISEMENT

Ca să ajungem într-o fază optimistă şi de perspectivă, în care să putem ajunge de la 8 la un alt număr de persoane, trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respectăm prevederile ordonanţelor, să respectăm distanţarea socială.

Trebuie să aplicăm toate condiţiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuşi dacă este cazul, să ştim cum să evităm locuri aglomerate, să respectăm condiţiile de la intrarea în magazin pentru a avea răbdare să nu fie mai mulţi oameni în acelaşi loc.

ADVERTISEMENT

Peste două săptămâni, numărul de cazuri va fi în creştere nu va exista o analiză optimistă în niciun domeniu. Aşa că acest răspuns nu este la mine, analiza nu este la specialişti, cheia este la fiecare dintre noi. Depinde de comportamentul nostru şi să mai răbdăm încă un pic”, a mai spus Marcel Vela.

ADVERTISEMENT