Life

Cum speli corect fructele și legumele. Cele mai eficiente și sigure metode

Cum speli corect fructele și legumele? Există mai multe metode eficiente și sigure pe care te poți baza, astfel încât să înlături orice pericol.
19.04.2024 | 20:15
Cum speli corect fructele si legumele Cele mai eficiente si sigure metode
Cum speli corect fructele și legumele. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum speli corect fructele și legumele? După cum știm deja, fructele și legumele din comerț vin de cele mai multe ori de la distanță. Asta înseamnă că au fost atinse de nenumărate ori până să ajungă la raft.

Cum speli corect fructele și legumele

De asemenea, cel mai probabil o mulțime de persoane au pus deja mâna pe ele înainte să le cumpere. Ca să nu mai vorbim și de cantitatea de pesticide care ar putea fi prezentă pe coajă.

ADVERTISEMENT

Iar pesticidele prezintă riscuri pentru sănătate. Tocmai din acest motiv este bine să știi cum să speli corect fructele și legumele astfel încât atât tu, cât și cei dragi, să fiți în siguranță în momentul în care le consumați.

Unele persoane aleg să frece fructele și legumele cu buretele de vase și chiar și cu detergent. De asemenea, altele optează pentru sucul de lămâie, ori pentru oțet, sperând că în acest mod dezinfectează coaja acestora.

ADVERTISEMENT

Cercetările nu au demonstrat însă eficiența unor astfel de metode. Astfel, este posibil ca fructele și legumele să fie încă contaminate, deși poate tu ai crezut că le-ai curățat destul de bine.

Cele mai eficiente și sigure metode

Cum speli corect fructele și legumele, deci? Specialiștii spun că apa electrolitică și bicarbonatul de sodiu sunt cele mai eficiente. Cu alte cuvinte, nu trebuie decât să le speli înainte de a le consuma cu apă rece.

ADVERTISEMENT

Important de știut este faptul că nu trebuie să speli fructele și legumele înainte să le depozitezi. În acest caz, s-ar putea să creezi un mediu favorabil pentru bacterii, nivelul de umiditate de pe suprafața lor fiind destul de ridicat.

Totodată, asigură-te că ești spălat pe mâini înainte de această procedură. Dacă vrei să speli mere, lămâi, sau cartofi ori morcovi, poți să folosești o perie curată sub un jet de apă rece puternic.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de verdețuri însă, acestea trebuie scufundate într-un bol cu apă rece și ținute la înmuiat. Ulterior, ele se scot și se clătesc cu apă proaspătă. În cazul fructelor de pădure, ori în cazul ciupercilor, e nevoie de ceva mai multă grijă.

Acestea se pot degrada ușor, astfel că e bine să optăm pentru un jet de apă ceva mai slab, dar constant. Totodată, putem să folosim degetele pentru îndepărtarea impurităților, astfel încât curățarea să fie mai eficientă.

ADVERTISEMENT