Life

Acesta e cel mai murdar loc dintr-un supermarket. Bacteriile își fac de cap aici, produsele se pot contamina

Acesta e cel mai murdar loc dintr-un supermarket. Produsele se pot contamina aici, iar bacteriile își fac de cap. Puțini clienți știu asta însă.
02.03.2024 | 06:00
Acesta e cel mai murdar loc dintrun supermarket Bacteriile isi fac de cap aici produsele se pot contamina
Acesta e cel mai murdar loc dintr-un supermarket. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată care e cel mai murdar loc dintr-un supermarket? Bacteriile își fac de cap aici, iar produsele tale se pot contamina rapid. Poate nu iei însă în calcul acest detaliu când mergi la cumpărături.

Acesta e cel mai murdar loc dintr-un supermarket

Bacteriile sunt peste tot, însă important este să știm cum să ne ferim de ele. Există o mulțime de locuri, inclusiv în casa noastră, care sunt mai murdare decât ne-am fi gândit noi.

ADVERTISEMENT

Care este însă cel mai murdar loc dintr-un supermarket? Surpriza e una cu adevărat mare și poate nu te-ai gândit la asta. Este vorba despre raionul de fructe și legume, care de altfel se găsește de cele mai multe ori chiar la intrarea în magazine.

Știm deja prea bine că multe persoane aleg să atingă fructele și legumele înainte de a le achiziționa. Iar bacteriile ajung să fie împrăștiate mult mai ușor în acest mod și ulterior ajung în coșurile noastre de cumpărături.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai punem la socoteală și faptul că unele legume au pământ pe ele și sunt manipulate înainte de a ajunge la raion. Drept urmare, imaginează-ți câte bacterii se adună în acel loc.

Ce se ascunde la raionul de carne

Un alt loc murdar dintr-un supermarket poate fi și raionul de carne. Cum e posibil așa ceva? Cei de la Autoritatea britanică pentru siguranța produselor alimentare și de consum au aflat că în jur de 40% dintre ambalajele de carne de pasăre au bacterii în exterior.

ADVERTISEMENT

Sunt ambalaje pe care se poate scurge sânge. Iar de aici până la răspândirea bacteriilor este un singur pas. Și feliatorul de mezeluri este un mediu prielnic bacteriilor și prezintă un risc de contaminare, dacă lama nu este curățată în mod regulat.

Ghișeul de la casa de marcat este un alt loc murdar dintr-un supermarket. Aici oamenii își pun sacoșele de cumpărături, care poate au ajuns și pe jos. De asemenea, produsele atinse de mai multe persoane ajung să treacă în această zonă, de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Terminalul de plată (POS) poate reprezenta și el un pericol. E folosit constant de clienți și cum plata cu cardul e din ce în ce mai des utilizată, imaginează-ți câte bacterii se ascund pe butoanele POS-urilor.

Cercetătorii au aflat la rândul lor, în urma unor studii demarate, că bacteriile se pot aduna într-un număr mare aici. În acest sens, ar fi nevoie de o mai bună igienă, pentru a evita răspândirea acestora, arată Chip.de.

ADVERTISEMENT